Javni gradski pravobranilac podneo je krivičnu prijavu protiv bivšeg gradonačelnika Kragujevca Veroljuba Stevanovića zbog sumnje da je oštetio grad za više od milion evra, odnosno da su vršene malverzacije u procesu otuđenja građevinskog zemljišta od 2006. do 2009. godine.

– To je juče na vanrednoj konferenciji za novinare izjavio aktuelni gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić. On je rekao da, zahvaljujući poziciji na kojoj se nalazi, „jasno vidi, da je grad opljačkan i da to svi građani znaju i vide“. Kako je dodao, krivična prijava je podneta specijalnom tužilaštvu u Beogradu zbog toga što se smatra da je „više lica uključeno, a šteta po grad je višemilionska u evrima“. Nikolić je rekao da se krivična prijava odnosi na jedan slučaj, ali nije precizirao koje je zemljište u pitanju, osim da se ono nalazi na ulazu u Kragujevac iz pravca Batočine.

Odmah nakon Nikolićeve hitno sazvane vanredne konferencije za novinare, oglasio se i Veroljub Stevanović, predsednik Inicijativnog odbora Zajedno za Šumadiju, koji je u izjavi za stranački sajt, kategorički odbacio optužbe i dodao da je to bahati potez, koji prevazilazi političku borbu.

Stevanović je istakao i da zna o kojoj se parceli radi, da je to plac prodat „Merkuru“ odnosno „Validusu“, za koji je grad morao da vrati novac, jer je investitor odustao od gradnje dok su rešavani imovinski sporovi. On je naglasio i da je, nakon izvršne odluke suda, uz prisustvo pravobranioca, grad sklopio veoma povoljan sporazum o vraćanju novca, kao i da je aktuelna vlast učestvovala u plaćanju šest od ukupno deset rata tog duga.

Stevanović ističe da su to potezi čija je svrha da prikriju nesposobnost i nerad Nikolićeve administracije i dodaje da bi, da nije bilo nasilne promene izborne volje Kragujevčana, grad danas izgledao znatno bolje, odnosno da bi bile realizovane brojne investicije u infrastrukturu, a loše stanje u javnom sektoru prevaziđeno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari