– Miroslav Vasin, predsednik Pokrajinskog odbora DS, mogao bi da bude kandidat demokrata za premijera Vojvodine, saznaje Danas u ovoj stranci. Kako nam je rečeno, posle odluke Bojana Pajtića, lidera DS i sadašnjeg premijera Pokrajine, da u slučaju parlamentarnih izbora bude kandidat za premijera Srbije, Vasin se, kao dugogodišnji njegov saradnik, nametnuo kao rešenje za kandidata za pokrajinskog premijera.

Vasin obavlja funkciju potpredsednika Vlade Vojvodine i od 2008. sekretara za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova u Vladi Vojvodine, a član je Saveta za zapošljavanje Srbije, Saveta za zaštitu na radu Srbije i član Saveta za izbegla, prognana i raseljena lica.  Za predsednika Pokrajinskog odbora DS za Vojvodinu izabran je dva puta, 2013. i ove godine. 

 

Bojan Pajtić, predsednik DS, najavio je juče, na sednici Glavnog odbora DS u Smederevskoj Palanci, svoju kandidaturu za premijera Srbije u slučaju vanrednih parlamentarnih izbora.

On je rekao da su demokrate od juče u predizbornoj kampanji i da će odmah raskinuti sve koalicije na lokalu sa Srpskom naprednom strankom.

Prema njegovim rečima, demokrate se spremaju za lokalne i pokrajinske izbore, koji će, prema njegovoj proceni, biti održani početkom 2016. On je pozdravio razmišljanje Aleksandra Vučića da podnese ostavku i raspiše vanredne parlamentarne izbore.

Kao razlog zbog kojeg DS sada ulazi u kampanju, on je naveo da to rade jer „nemaju mogućnosti da kroz medije iznesu stavove“. Prema njegovim rečima, cilj DS je da izvede na birališta sve koje bi glasali za tu stranku, a koji sada to ne smeju.

Prema njegovim rečima, u razgovoru s građanima demokrate moraju da objasne da imaju potencijal, hrabrost i snagu da smene ovaj režim i preuzmu odgovornost za upravljanje Srbijom. Kako je istakao, cilj DS je da u kampanji ubedi ljude da ta stranka nije „manje zlo“, već da je uspela da bude bolja i od same sebe u odnosu na period dok je bila na vlasti.

On kaže da mu ne pada na pamet da sa ostalim opozicionim partijama pravi novi DOS i da DS neće praviti nikakvu „Frankenštajn koaliciju“.

Članovi GO demokrata juče su se izjašnjavali i o Pravilniku o postupku utvrđivanja liste kandidata za poslanike i odbornike, kao i o sastavu Izbornog štaba DS (IŠ). Prema ranijim podacima, glavni operativac bi trebalo da bude Radoslav Milojičić, zamenik predsednika IO DS, a šef svih kampanja lider DS. Kako saznajemo, potpredsednik Borislav Stefanović zatražio je od GO da glasaju protiv sastava IŠ.

 

Sporazum u Briselu gorka pilula za Srbiju

Bojan Pajtić kaže i da će Srbija imati koristi od postignutih sporazuma u Briselu, samo ako pregovori sa EU budu nastavljeni i ako poglavlja budu otvorena. „Ako Briselski sporazum bude povod koji će vlada da iskoristi da se prekine zastoj u EU integracijama, to može da bude jedina pozitivna činjenica u odnosu na pregovore“, kaže Pajtić. On poslednji sporazum naziva gorkom pilulom koju je progutala srpska delegacija. Prema njegovoj oceni, ZSO nije ništa više od zbira opština i ima nadležnosti i protokolarna ovlašćenja.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari