Smederevska Palanka

Udovičić: Korisni razgovori o ulaganjima u Smederevsku Palanku

U sklopu akcije obilaska lokalnih samouprava širom Srbije, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić obišao je Smederevsku Palanku i tom prilikom vodio je korisne razgovore sa predstavnicima opštine i Podunavskog okruga o aktuelnoj situaciji u oblasti sporta i omladinske politike.

Bogato kulturno-istorijsko nasleđe Smederevske Palanke

U severoistočnom delu Šumadije, nekada prekrivene gustim listopadnim šumama, nalazi se predeo koji je po reci što tim krajem protiče dobio naziv Jasenica. Smederevska Palanka zauzima područje koje se, zbog blizine ušća ove reke u Veliku Moravu, naziva Donjom Jasenicom.

Đorđević: Kompanija Goša FON izašla iz krize

Kompanija „Goša FON“ odgovorila je na sve izazove, izašla iz krize i pokazala da i u teškim okolnostima može da se izbori i napravi rezultate i upravo to je ono što će privući strane investitore, ocenio je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević koji je prisustvovao obeležavanju 95 godina rada te fabrike.

Stoprocentna šteta u Lozoviku, Goloboku, Vlaškom Dolu…

Veliko olujno nevreme, koje je juče zahvatilo mnoge delove Srbije, prouzrokovalo je ogromnu štetu na području opština Smederevska Palanka i Velika Plana, u Smederevu je šteta nešto manja, postradala su sela na obodu gradskog područja, ka pomenutim opštinama, prenosi Podunavlje.info.

Još milion i po evra za vodosnabdevanje

Vlada Srbije za poboljšanje vodosnabdevanja Velike Plane i Smederevske Palanke u ovoj i sledećoj godini izdvojiće 174 miliona dinara, odnosno oko 1.500.000 evra.

Konstitutivna sednica palanačke skupštine 18. maja

Predsednik Privremenog organa palanačke opštine, Nikola Vučen, zakazao je konstitutivnu sednicu Skupštine opštine Smederevska Palanka za 18. maj sa početkom u 10 sati, prenosi Podunavlje.info.

Mihajlović: Poverenje građana na izorima u SP

Poverenje skoro 67 odsto građana Smederevske Palanke jasno pokazuje kome građani veruju i u kome vide snagu koja će omogućiti da se opština brže razvija, ocenila je danas u pisanoj izjavi članica Predsedništva Srpske napredne stranke Zorana Mihajlović.

Ubedljiva pobeda SNS u Smederevskoj Palanci

U Smederevskoj Palanci su održani vanredni lokalni izbori za Skupštinu opštine i prema preseku stanja koji je uradila Opštinska izborna komisija, do 19 časova glasalo je oko 22.500, ili 54 odsto od ukupno upisanih 41.937 birača sa pravom glasa.

Sanacioni plan za Smederevsku Palanku

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je danas u Smederevskoj Palanci da je ta lokalna samouprava u veoma lošem stanju, sa više od tri milijarde dinara duga i sa 19 komunalnih preduzeća koja posluju sa gubitkom, ali da se čine napori da se stanje poboljša.

PrvaPoslednja