Potpredsednica Vlade Srbije i Srpske napredne stranke Zorana Mihajlović demantuje da ima ambicije da se kandiduje za predsednika Srbije na sledećim izborima, uprkos tome što je juče takva mogućnost nezvanično potvrđena Danasu iz samog vrha stranke. Mihajlovićeva ističe za naš list da joj neko to „namerno namešta“.

„Svašta. Iskreno, smeta mi i krivo mi je. Nikad o tome nisam razmišljala, niti me zanima. Ali izgleda da je bolje praviti priču. I šta sad ako kažem da Zvezda nema energije dok igra? Je l’ to znači da hoću da budem fudbaler? I na kraju, ko sam ja da budem zadovoljna ili ne radom predsednika. Građani o tome odlučuju“, ističe Mihajlovićeva za naš list.

S druge strane, na pitanje Danasa o „predsedničkim ambicijama“ Mihajlovićeve izvori bliski kabinetu premijera Srbije ističu za naš list da se on do aprila neće baviti nevažnim stvarima, ujedno demantujući natpise medija da je Mihajlovićeva „u nemilosti Vučića“.

„Vučić u ovom trenutku nema vremena da se bavi time, jer pokušava da završi bitne stvari za državu, među kojima su Železara, hemijski kompleks i Beograd na vodi… I do aprila neće se baviti nevažnim stvarima“, napominju u premijerovom kabinetu.

Takođe, odgovarajući na pitanje Danasa, u kabinetima i Vučića i Nikolića tvrde da ove godine neće biti raspisani vanredni predsednički izbori.

Zanimljivo je kako su uopšte lansirane spekulacije o političkim ambicijama potpredsednice Vlade, koja u delu javnosti važi za „Vučićevu desnu ruku“. Prvo je dnevni tabloid Alo objavio rezultate internet ankete prema kojima je za Mihajlovićevu kao predsednicu Srbije glasalo 836 čitalaca. Mihajlovićeva je na to odgovorila medijima da je „trenutno ministarka saobraćaja, čiji je strateški cilj da građani žive bolje „ i da „u ovom trenutku ne postoji ništa važnije“.

Međutim, u poslednjem broju Nedeljnika objavljena je njena izjava da je predsednik Srbije Tomislav Nikolić „pasivan, a da bi mnogo toga mogao da uradi“. Dodala je i da su premijeru bliži energičniji ljudi, a oni manje energični – predsedniku Tomislavu Nikoliću, kao i da bi volela da vidi više energije i u predsedniku Srbije, jer smatra da je energija predsednika svima potreba i sigurna je da Nikolić tu energiju ima.

Predana i posvećena cilju

„Kao potpredsednica Vlade Srbije, na čijem čelu je Aleksandar Vučić, potpuno sam predana i posvećena cilju da Srbija postane respektabilna zemlja u kojoj će građani bolje živeti. Ima li važnijeg pitanja od toga danas?“, navodi se u pisanom odgovoru Mihajlovićeve Danasu, u kome su pobrojani infrastrukturni i strateški projekti u kojima ona učestvuje. M. R. M.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari