Pobedom protiv Zadra u prošlom kolu košarkaši Partizana praktično su obezbedili opstanak u ABA ligi. Iste ambicije ima i Tajfun, koji u subotu u Celju upravo protiv crno-belih mora da trijumfuje, u suprotnom će biti maltene u bezizlaznoj situaciji (17.00). Istog dana Mega dočekuje Olimpiju (19.00) namerena da pobedom ostane u konkurenciji za drugo mesto na tri kola do kraja regularnog dela. Dan kasnije Zvezda će ugostiti Sutjesku (17.00), dok Metalac gostuje Cedeviti (19.00).

– Večerašnja utakmica je od velike važnosti za našeg protivnika, ali ništa manje nije važna za nas. Tajfun je ekipa koja tokom sezone nije imala sreće sa povredama, ali će protiv nas biti kompletni. Dakle, očekuje nas veoma težak meč – nedvosmislen je Aleksandar Džikić u najavi utakmice sa prvakom Slovenije.

Tim iz Šentjura sigurno će imati pristup adekvatan važnosti meča sa predznakama presudnog duela kada je opstanak u pitanju. Pod nadzorom trenera Džikića kapiten Vanja Marinković napokon je prodisao, raskravio se, postavši svestan svog talenta i sposobnosti na poziciji beka šutera.

Mi treniramo i pripremamo se maksimalno za svakog narednog protivnika. Ekipa Tajfuna će sigurno biti veoma motivisana i mi imamo obavezu da na to odgovorimo angažovanom igrom tokom svih 40 minuta – poručio je Marinković


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari