– Fudbaleri Barselone stekli su prednost protiv Arsenala na njegovom terenu pa će u revanšu osmine finala Lige šampiona braniti dva gola viška, dok je Bajern ispustio istu zalihu i dozvolio Juventusu da u Minhen putuje sa lošijim skorom samo za golove postignute u gostima. Bavarci su zasluženo došli do prednosti pred kraj prvog poluvremena s obzirom da su imali posed lopte na svojoj strani, ali i konkretnije prilike. Ono što je propustio da realizuje u 16. minutu Miler je nadoknadio u 43. kada je Roben prošao po desno strani i centaršutom prebacio ceo šesnaesterac, Kosta je vratio loptu u peterac a Nemac sačekao odbitak na pravom mestu i doveo svoj tim u vođstvo.

Stara dama se na kratko trgla i taman kada je izgradila prvi duži napad Bajern je napravio kontru, Levandovski dobro uposlio Robena na desnoj strani a ovaj se prošetao šesnaestercem popravljajući poziciju i na kraju raspalio pored nemoćnog Bufona (55). Tek to kao da je otreznilo crno-bele iz Torina. Nakon naizgled bezazlenog centaršuta Kimih je izgubio loptu na dvadesetak metara od svog gola, preuzeo je bivši igrač Bavaraca Mario Mandžukić i dobro proigrao Dibalu a ovaj smanjio na 2:1 (63). Mogao je Hrvat da bude asistent i Kvardadu ali je Nojer odlično intervenisao. Međutim, ispostaviće se da je Alegri posegao za dve odlične izmene s obzirom da su igrači sa klupe doneli izjednačenje. Sturaro je u 76. minutu začeo akciju, odigrao dupli pas za Moratom, a onda na loptu spuštenu glavom silovitim udarcem poslao pod prečku za konačnih 2:2 i znatno veće šanse na Alijanc areni.

S druge strane, Barselona je unovčila dominaciju na Emiratima (0:2) i verovatno već sada rešila zagonetku ko će u četvrtfinale. Katalonci su u prvom poluvremenu postavili neslavan rekord s obzirom da su imali kontrolu lopte 71 odsto vremena a da nisu uputili šut u gol, što im se za poluvreme poslednji put desilo novembra 2013. Ipak, trud se isplatio u nastavku. Samo šest kontakata sa loptom bilo je dovoljno u 71. minutu da Barselona istrči kontruu režiji trojice najboljih igrača. Suarez je proigrao Nejmara, a Brazilac sa Mesijem lepo odradio dva na dva pre nego što se Argentinac upisao u strelce. Mesi se i po drugi put upisao na semaforu s obzirom da je Flamini tek što je ušao u igru srušio Argentinca u svom kanzenom prostoru, a ovaj potom bio nemilosrdan sa kreča i stavio na duel u Londonu (83).

Večeras će se odigrati dva poslednja para osmine finala a sastaju se PSV i Atletiko Madrid, dok Mančester siti gostuje Dinamu u Kijevu u nameri da se posle revanša po prvi put plasira među osam najboljih Starog kontinenta.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari