Najbolji teniser sveta Novak Đoković verovatno će morati da pobedi Rodžera Federera ukoliko želi u borbu za odbranu titule na Australijan openu s obzirom da se naš as i Švajcarac nalaze u istoj polovini žreba. Đoković će nastup u Melburnu započeti protiv malo poznatog Hjon Čunga iz Južne Koreje, dok bi posle mogao na Ivana Dodiga iz Hrvatske. Ukoliko Filip Krajinović napravi podvig i ostvari dve pobede, protiv Amerikanca Denisa Kudle i recimo Italijana Andreasa Sepija, onda bi ukrstio sa Novakom u trećoj rundi. U Đokovićevom delu žreba kao potencijalni rivali je i Francuz Žil Simon, dok bi u četvrtfinalu mogao na pobednika meča između Japanca Keija Nišikorija i Francuza Žo-Vilfreda Conge.

Kada su u pitanju Đokovićevi rivali, Federer bi pre Novaka mogao u mečeve protiv Tomaša Berdiha ili Marina Čilića. U drugoj polovini žreba su Britanac Endi Marej i Stan Vavrinka, s tim da bi Britanac u četvrtfinalu mogao na Davida Ferera, a Švajcarac na Rafaela Nadala. Viktor Troicki se nalazi u Vavrinkinom delu žreba, a krenuće protiv Danijela Munjoz de la Nave iz Španije, dok je posle moguće odmeravanje snaga i sa Milošem Raonićem. Dušan Lajović je u Federerovoj četvrtini kostura a već na startu će imati težak ispit protiv snažnog servera Sema Kverija iz SAD.

Kod dama, najbolje rangirana srpska teniserka Jelena Janković nastup u Melburnu kao 19. kosturašica započinje protiv Polone Hercog iz Slovenije, dok Ana Ivanović kao 20. nositeljka za protivnicu u prvom kolu ima domaću teniserku Tami Peterskon. Dve najbolje teniserke Srbije su u istoj polovini žreba, dok je kod Ane i Bojana Jovanovski, koja kreće od Francuskinje Aliz Korne, a potom bi morala i na drugu nositeljku Simonu Halep iz Rumunije. Najteži posao na startu imaće Aleksandra Krunić, čija je prva prepreka Kanađanka Eženi Bušar.

Viktor u finalu Sidneja

Viktor Troicki igraće u finalu turnira u Sidneju protiv Grigora Dimitrova iz Bugarske, nakon što je posle velike borbe najpre savladao Francuza Nikolasa Maua sa 2:1 (4:6, 6:3, 6:3), a onda posle još jednog preokreta i Teimuraza Gabašvilija iz Gruzije sa 2:1 (3:6, 6:4, 6:4). Naš teniser u Sidneju brani titulu protiv igrača koji ga je ove sezone već savladao u Brizbejnu, pa će meč biti prilika za osvetu, prvu pobedu u međusobnim susretima i dobru uvertiru za Australijan open.

——-

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari