Sada već bivši selektor Srbije Siniša Mihajlović doputovao je juče u Đenovu kako bi preuzeo Sampdoriju i pokušao da je spasi od ispadanja iz Serije A.

Već prvog dana i prvim izjavama od povratka u bivši klub, ali i italijansko fudbalsko prvenstvo, Mihajlović je skrenuo veliku pažnju na sebe, onim što je rekao, ali i onim kako je rekao s obzirom da je dan uoči obeležavanja pola veka od ubistva Džona Kenedija u nekoliko navrata citirao nekadašnjeg predsednika SAD.

– Ne pitajte šta Sampdorija može da učini za vas, nego šta vi možete da učinite za Sampdoriju. Vraćam se kući. Ponosan sam što sam čovek Sampdorije i što sam nosio ovaj dres. Kenedi je u Berlinu rekao ja sam Berlinac, tako ću vam i ja reći ja sam Sampdorijanac. Imam 30 igrača koji moraju da daju nešto klubu. Nema više razmišljanja o ugovorima, transferima, novcu, samo o današnjici. Nose dres Sampdorije i na njega moraju da budu ponosni. Imamo kvalitet i izborićemo opstanak odlučnom, hrabrom i ponosnom igrom. Ovaj klub ima bogatu istoriju dugu 67 godina, ako je oni ne znaju, ja ću ih naučiti. Pobednici uvek nađu način, a gubitnici opravdanje – odlučno je istupio Mihajlović pred novinare u Đenovi, u nekoliko navrata citirajući Kenedija.

Obrazlažući odluku da napusti kormilo reprezentacije Srbije, Mihajlović je naveo da je imao ponudu da ostane selektor još dve i po godine, ali da je to odbio kako bi potpisao šestomesečni ugovor sa Samdorijom.

– To sam uradio iz poštovanja prema četiri godine koje sam ovde proveo. Hvala čelnicima Fudbalskog saveza Srbije što su se toliko trudili da me zadrže, ali su opet razumeli kada sam odlučio da odem. Nije mi bilo lako da napustim Srbiju – zaključio je novi trener Sampdorije za koju je nastupao četiri sezone, pre odlaska u Lacio i Inter.

Interesantno je da će prvi rival Mihajlovićevoj Sampdoriji biti upravo Lacio, a potom idu na gostovanje Interu u kojem je kao pomoćnik započeo trenersku karijeru. Potom u Đenovu dolazi Katanija, klub koji je Mihajlović trenirao.

Šimuniću „maksimalna“ kazna od 3.000 evra

Hrvatskom defanzivcu Josipu Šimuniću Hrvatsko javno tužilaštvo izreko je maksimalnu kaznu od 25.000 kuna, oko 3.000 evra, za prekršaj proslavljanja plasmana na Svetsko prvenstvo uz pokliče „Za dom spremni“. Kako se navodi, Šimunić je raspirivao rasnu mržnju i uznemiravao druge učesnike javnog okupljanja. Ostaje da se vidi kako će reagovati FIFA i da li će izreći svoje sankcije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari