Kraljevčani će u subotu od 13 časova prvo pripremiti dlanove za aplauze Bojani Jovanovski, koja se na startu Svetske B grupe Fed kupa sastaje sa Garbinom Muguruzom, najvećim adutom selekcije Španije. Žrebom je odlučeno da na tvrdu podlogu potom izađu Jelena Janković i Karla Suarez Navaro.

Iste rivalke sastaće se i u nedelju, s tim što će Jankovićeva prva izaći na “crtu” Muguruzovoj od 13 časova, a nakon njihovog duela možda i odlučujući meč odigraće Jovanovski i Suarez Navaro.

Teško je očekivati da Jovanovski može ugroziti Muguruzovu, iako im je međusobni skor poravnat (1-1). Oba meča odigrale su davne 2013, u međuvremenu je Muguruza rapidno napredovala, tako da je trenutno peta igračica na planeti. Krasi je odlična igra sa osnovne linije, snažni – ravni udarci i dobar prvi servis.

Znatno veće šanse da omogući prvi bod Srbiji imaće Jankovićeva, kojoj je Suarez Navaro “omiljena mušterija”. Na sedam međusobnim mečeva Srpkinja je ostvarila pet pobeda, poslednju, najubedljiviju moguću, na turniru u Pekingu 2013. kada joj nije prepustila ni gem u dva seta. Ipak, trebalo bi zadržati dozu rezerve i opreznosti, Suarez Navaro je značajno unapredila igru u poslednje dve sezone – toliko da je trenutno osma igračica na planeti. Jankovićeva već duži niz godina obigrava oko 20. mesta na svetskoj listi, što je ilustracija njene stagnacije u igri.

Jovanovski takođe ne može da se pohvali upadljivim napretkom u igri, naprotiv, poslednjih sezona kuburila je sa povredama, a retki su bili turniri na kojima je pokazivala talent zbog kojeg su joj stručnjaci predviđali mesto među 20 najboljih teniserki današnjice.

U zavisnosti od rezultata selektorka Tatjana Ječmenica odlučiće da li će možda promeniti par predviđen da u dublu odigra poslednji meč sa Španjolkama. Trenutno su tandem Ivana Jorović i Nina Stojanović, a na drugoj strani Lara Aruabarena i Domingez Lino. Krajnji pobednik je selekcija koja prva dođe do tri pobede.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari