Sutra počinje Rolan Garos 1

Na terenima Rolan Garosa sutra počinje drugi godišnji gren slem turnir, Otvoreno prvenstvo Francuske, a prvog dana nastupiće trojica od ukupno devetoro predstavnika Srbije.


Povratnik na veliku tenisku scenu Janko Tipsarević nije imao sreće prilikom žrebanja i na startu će se sastati sa Milošem Raonićem iz Kanade. Eventualna pobeda reprezentativca Srbije predstavljala bi veliko iznenađenje, ali ga zbog velikog iskustva ipak ne treba unapred otpisivati. Taj meč igraće se na terenu Suzan Lenglan, a počeće oko 15 časova.

Otprilike u isto veme na terenu broj tri trebalo bi da počne i duel između debitanta na gren slem turnirima i velike nade našeg tenisa Lasla Đerea i Australijanca Džordana Tompsona, 92. igrača sa ATP liste. Ukoliko ne bude isuviše impresioniran činjenicom da je uspeo da stigne do svog prvog velikog turnira, Đere neće biti bez šansi da ostvari i svoju prvu veliku pobedu.

Viktor Troicki bi oko 16:30 na terenu broj dva trebalo da počne meč protiv Bugarina Grigora Dimitrova. Očekuje se velika i neizvesna borba, a s obzirom da su obojica daleko od svoje najbolje forme, reklo bi se da su šanse izjednačene.

Prvog dana ljubitelji tenisa neće imati priliku da prate mečeve glavnih favorita, jer će, osim Raonića, od prvih deset nosilaca na teren izaći još samo Japanac Kei Nišikori, čiji je protivnik Italijan Simone Boleli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari