Pariz

Tači: Život nije samo odnos sa Srbijom

Predsednk Kosova Hašim Tači izjavio je danas u intervjuu za RSE da dijalog o normalizaciji odnosa Kosova i Srbije treba nastaviti bez uslovljavanja i da je bolje što pre postići sporazum, jer Kosovo ima i druga važna pitanja kao što su razvoj, napredak, reforme, evropska budućnost.

Novih 100 miliona evra za obnovu Notr Dama

Francuska naftna kompanija Total je danas potpisala sporazum o donaciji 100 miliona evra za obnovu pariske Katedrale Notr Dam, koju je obećala neposredno posle katastrofalnog požara u aprilu. Novac će od sledeće godine biti uplaćivan u ratama, sve dok radovi ne budu okončani.

Oktobar 2019. bio najtopliji ikad registrovan na planeti

Oktobar ove godine bio je najtopliji oktobar ikad registrovan na planeti, saopštila je danas evropska služba Kopernikus o klimatskim promenama, navodeći da se radi o petom uzastopnom mesecu kada je toplotni rekord ili potučen ili mu se temperatura približila.

Odlazak velike dame francuskog pokreta otpora

Ivet Lundi, članica pokreta otpora koja je preživela užase nacističkih koncentracionih logora u koje je poslata zbog toga što je pomagala Jevrejima da pobegnu iz okupirane Francuske, preminula je u 103. godini.

Nadal u četvrtfinalu mastersa u Parizu

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u četvrtfinale mastersa u Parizu, pošto je večeras pobedio Švajcarca Stana Vavrinku sa 6:4, 6:4.

Đoković u četvrtfinalu Mastersa u Parizu

Prvi teniser sveta Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale turnira masters serije u Parizu, pošto je večeras u osmini finala savladao Britanca Kajla Edmunda u dva seta, sa 7:6 (9:7), 6:1.

Komunotarizam, bolest francuskog društva

Često je dovoljan u Francuskoj i jedan sporadičan incident, kao sitna varnica od koje plane požar, pa da se rasprave o islamu i republici vrate, uvijek u pretjeranom obliku, kao glavna tema u medijima i u javnosti u najširem smislu.

Francuska policija na ivici nervnog sloma

Ako pitate Francuze, za prošlu nedelju, šta ih je najviše u aktuelnostima zauzelo, možemo se opkladiti da većina neće reći: rasprave o univerzalnom sistemu penzijskog osiguranja.

PrvaPoslednja