Pariz

Retko viđena Van Gogova slika biće izložena pred aukciju 1

Retko viđena Van Gogova slika biće izložena pred aukciju

Retka slika holandskog impresioniste Vinsenta van Goga (Vincent van Gogh) koja prikazuje uličnu scenu u pariskom kvartu Monmartr će biti predstavljena javnosti prvi put pre nego što bude data na aukciju idućeg meseca.

Francuska i Češka oštrije, Hrvatska ublažava mere 2

Francuska i Češka oštrije, Hrvatska ublažava mere

Usled znatnog pogoršanja epidemiološke situacije, Francuska i Češka pooštravaju mere u okviru borbe protiv virusa korona dok s druge strane Hrvatska najavljuje postepeno ublažavanje restrikcija.

O odluci pariske Opere da angažuje veći broj 'obojenih' umetnika 8

O odluci pariske Opere da angažuje veći broj ‘obojenih’ umetnika

Ubistvo Afroamerikanca Džordža Flojda koje je podstaklo formiranje globalnog pokreta „Crni životi su važni“ stiglo je i do pariske Opere, ali ne u obliku novog baleta kojim bi se na umetnički način sagledao tragični događaj, već je uticalo na odnose unutar same kuće.

Marinu le Pen vide u drugom krugu izbora 11

Marinu le Pen vide u drugom krugu izbora

Francuski ministar unutrašnjih poslova Žerald Darmanin i liderka krajnje desnog Nacionalnog zbora Marina le Pen su u četvrtak suprotstavili stavove u TV debati, iznevši oprečne vizije borbe protiv radikalnog islama i terorizma.

Francuska vlada predstavila predlog zakona o klimi 12

Francuska vlada predstavila predlog zakona o klimi

Francuska vlada predstavila je danas predlog zakona o klimi navodeći da želi da „ekologija bude u modelu Francuske“, ali je tekst naišao na negodovanje levice i nevladinih organizacija koje smatraju da nije dovoljno ambiciozan.

PrvaPoslednja