Pariz

Hiljade ljudi na novom protestu Žutih prsluka u Francuskoj

Hiljade pristalica pokreta „Žuti prsluci“ okupilo se danas u Parizu i nekoliko drugih francuskih gradova desetog uzastopnog vikenda protesta uprkos nacionalnoj debati koju je ove nedelje pokrenuo predsednik Emanuel Makron.

Većina Francuza žali zbog odlaska Britanije

Iako društvena drama oko žutih prsluka, sa njenim kolateralnim razvojem u formi Velike nacionalne debate, ne silazi sa prvog mjesta na podijumu javnih preokupacija u Francuskoj…

Na promociji više od 50 francuskih privrednika

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović je prekjuče, u centralnoj Privrednoj komori Pariza, predstavio investicione i privredne potencijale AP Vojvodine, na forumu koji je okupio više od 50 privrednika iz Francuske.

Kurije de Balkan: Putin u simboličnoj poseti Beogradu da pokaže uticaj na Balkanu

Predsednik Rusije Vladimir Putin danas boravi u Beogradu u veoma simboličnoj poseti kako bi naglasio „srpsko-rusko prijateljstvo“, piše danas francuski portal Kurije de Balkan (Le Courrier des Balkans) uz ocenu da do posete dolazi u trenutku kada je Putin osporovan na međunarodnoj sceni a srpski predsednik Aleksandar Vučić suočen s velikim talasom protesta.

Makron: Kriza sa Žutim prslucima je prilika za jaču reakciju

Kriza s građanskim pokretom „Žutih prsluka“ predstavlja priliku za „jaču i dublju reakciju“, izjavio je danas francuski predsednik Emanuel Makron tokom iznenadne posete malom mestu Gasni u Normandiji gde je prisustvovao sastanku lokalnih vlasti.

Makron danas pokreće nacionalnu debatu

Francuski predsednik Emanuel Makron zvanično danas pokreće nacionalnu debatu u cilju rešavanja krize nastale nakon protesta građanskog pokreta Žuti prsluci.

Kurije de Balkan: Biti novinar na severu Kosova je rizičan posao

Na severu Kosovu biti novinar je rizičan posao, ali ipak mala ekipa novinara informativnog sajta KoSSev nastavlja neumorno svoj posao iako im je često dosta i žele da „odu daleko“, prenosi francuski portal Kurije de Balkan (Le Courrier des Balkans) u reportaži „Kako biti novinar na severu Kosova“.

Opklada Emanuela Makrona

Može li se Emanuel Makron osloniti na „veliku nacionalnu debatu“, čije je otvaranje najavio za 15. januar, kako bi se Francuska povratila u situaciju normalnog demokratskog funkcionisanja?

Političko „povampirenje“ Makrona

Popularnost francuskog predsednika Emanuela Makrona porasla je za pet procenata uporedo sa stupanjem na snagu mera čiji je cilj da se delom udovolji zahtevima pokreta Žuti prsluci, pokazuju januarska istraživanja javnog mnjenja.

PrvaPoslednja