Pariz

Snouden planira da traži azil u Francuskoj

Američki uzbunjivač Edvard Snouden, bivši saradnik američke Centralne obavještajne agencije (CIA), koji je pobegao u Rusiju nakon što je razotkrio masovno prisluškivanje u SAD, rekao je u intervjuu za francuski radio „France Inter“ da planira da traži azil u Francuskoj.

Lula: Bolsonaro ništa ne radi, on uništava

Bivši predsednik Brazila Luis Inasio Lula da Silva rekao je u intervjuu Mondu da sadašnji brazilski lider, ekstremni desničar Žair Bolsonaro, „ne radi ništa, samo uništava“.

Makronov „disident“ kandidat za gradonačelnika

Kao što je, u Klemansoovoj sentenci, rat preozbiljna stvar da bi se prepustio isključivo vojnicima, tako se i organizovanje društvenog života, pod Makronom, shvata kao dovoljno ozbiljna briga da bi se kao prerogativa povjerila samo političarima.

Francuzi naučili da se graniče s Brazilom

Političari i novinari se se vratili sa raspusta, poslije vrelog ljeta, sa napunjenim baterijama. Osim istorijskih vrućina, za većinu ove godine im ništa drugo nije poremetilo odmor.

Makron urgira da se razgovara o Amazoniji

Francuski predsednik Emanuel Makron rekao je da rekordan broj požara u Amazonskoj prašumi predstavlja „međunarodnu krizu“ koja treba da se nađe na vrhu prioriteta u programu samita G7 koji se održava ovog vikenda.

Francuzi najviše vezani za svoju zemlju

U utorak 30. jula, Figaro je objavio reportažu pod naslovom „Etreta na ispitu masovnog turizma“. Etreta je gradić u Normandiji, poznat po svojoj izuzetnoj plaži u podnožju ogromne litice od kvarca.

Oporezivanje na francuski način

Već mjesecima nema nedelje a da francuski mediji ne dodaju vijest o novim epizodama debate ili polemike o neophodnom oporezivanju svjetskih giganata digitalne ekonomije.

Izdvojilo se pet evropskih kandidata za novog šefa MMF-a

Pet evropskih kandidata izdvojilo se kao izgledno za novog generalnog direktora Međunarodnog monetarnog fonda, umesto Kristin Lagard koja prelazi na čelo Evropske centralne banke, saopštilo je Ministarstvo finansija Francuske.

Artur Rembo i dalje dobija pisma 127 godina posle smrti

Francuski pesnik Artur Rembo, koji je preminuo pre 127 godina, i dalje dobija pisma koja mu ubacuju obožavaoci u požutelo poštansko sanduče na ulazu u groblje Šarlvil-Mezijer gde je pesnik sahranjen.

PrvaPoslednja