Pariz

U Parizu naredne nedelje sastanak Makrona, Merkelove, Sija i Junkera

Jelisejska palata saopštila je večeras da francuski predsednik Emanuel Makron u utorak, 26. marta, organizuje sastanak sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, kineskim predsednikom Si Đinpingom i predsednikom Evropske komisije Žan-Klodom Junkerom o trgovini i klimi.

U Francuskoj u subotu vojno pojačanje na protestima Žutih prsluka

Pripadnici francuske vojne antiterorističke misije „Stražar“ (Sentinelle) biće dodatno raspoređeni u subotu za vreme protesta građanskog pokreta „Žuti prsluci“ gde će između ostalog obezbeđivati zgrade zvaničnih institucija, saopštila je francuska vlada.

Od Sidneja do Najrobija mladi na ulicama traže zaštitu planete (FOTO)

Od Australije do Evrope preko Kenije ili Mauricijusa brojni mladi ljudi danas su napustili školsku nastavu i izašli na ulice da traže od svojih zvaničnika da zaista deluju protiv klimatskih poremećaja upozoravajući da se nedelovanjem uništava njihova budućnost.

Velika mržnja u Francuskoj

Neočekivana pobeda Emanuela Makrona na predsedničkim izborima u Francuskoj 2017, sa 66 odsto glasova, doprinela je da Francuska izgleda, bar nekima, kao bezbedno utočište od populizma koji preplavljuje evropsku politiku.

Žuti prsluci protestuju u Francuskoj 17. vikend zaredom

Stotine pripadnika pokreta Žuti prsluci izašle su danas na ulice Pariza i drugih francuskih gradova 17. vikend zaredom i nastavile pritisak na vladu, tražeći promenu politika za koje tvrde da idu u prilog bogatima.

Najavljeni protesti Žutih prsluka širom Francuske

Građanski pokret „Žuti prsluci“ najavio je za danas i sutra proteste širom Francuske u cilju oživljavanja duha protesta kao na početku mobilizacije pokreta 17. novembra kada se okupilo 282.000 ljudi, preneo je danas pariski list Mond (Le Monde).

Fransoa Rifan, nova zvezda francuske politike

Fransoa Rifan je na neki način nalik na Tintina. Ovaj stripski junak kojeg je osmislio Erže je novinar-avanturista. Rifan (43) sebe opisuje kao „novinara-političara“ – samoproklamovanog „ispravljača“ nepravdi, večitog dečaka, novinara koji pravi vesti.

Uslovna kazna za francuskog kardinala

Francuskom kardinalu Filipu Barbarenu izrečena je šestomesečna uslovna kazna zatvora zbog svoje uloge u zataškavanju seksualnog zlostavljanja maloletnika.

PrvaPoslednja