Dobri prijatelji i veliki rivali Novak Đoković i Ivan Ljubičić otvoriće program u četvrtfinalnom susretu Svetske grupe Dejvis kupa između Srbije i Hrvatske, koji će se do nedelje igrati u Splitu. Žrebom je odlučeno da njihov meč počne danas od 14.00, dok će posle njih igrati Viktor Troicki i Marin Čilić.

Đoković i Ljubičić su do sada igrali sedam puta. Hrvat je dobio prvi i poslednji duel, ove sezone u Indijan Velsu, a između ta dva poraza Đoković je ostvario pet uzastopnih pobeda.

– Ako pobedim Đokovića, to će biti važno. Ako izgubim, to neće biti važno. Niko ne očekuje da trijumfujem, ali bi bilo fenomenalno da to ostvarim – rekao je Ljubičić.

Najbolji srpski teniser, međutim, smatra da mu neće biti lako u duelu sa drugim hrvatskim reketom.

– Ne verujem da se Ljubičić već predao i da Hrvati ne računaju na njegov bod protiv mene. Nemoguće da tako misli čovek koji je jedan od najboljih tenisera kad je Dejvis kup u pitanju. Njegovo iskustvo će im mnogo pomoći. To što se vratio u reprezentaciju je veliki plus za njih, baš kao i publika koja će ih podržavati sa tribina – istakao je Đoković.

Srpski selektor Bogdan Obradović odlučio je da u dublu (subota, 15.00) igraju Janko Tipsarević i Nenad Zimonjić, a Goran Prpić je za njihove protivnike odredio Antonia Veića i Ivana Dodiga. Nedeljni singlovi počeće u podne.

Obradović: Želimo trofej

Selektor srpske selekcije Bogdan Obradović optimista je pred susret u Splitu.

– Odgovara nam što će Novak prvi izaći na teren. Ne mogu da upišem njegovu pobedu unapred, ali imam veliko poverenje, kako u Novaka, tako i u ostale igrače. Želimo da osvojimo trofej u Dejvis kupu, kao što je Hrvatska to uradila ranije, a ove godine imamo izuzetnu priliku za to – jasan je Obradović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari