Split

U toku je akcija spasavanja putnika sa broda „Aurelija“ (VIDEO)

Danas nešto posle 15 časova tegljač Jadranskog pomorskog servisa „Poluks“ stigao je do 300 putnika i članova posade koji se od 2 časa prošle noći nalaze na italijanskom trajektu „Aurelia“, kome je otkazao motor. U toku je akcija spasavanja.

Zemljotres u okolini Splita

Zemljotres jačine četiri, s epicentrom u Donjem Muću u Dalmatinskoj zagori, dogodio se noćas nešto posle 3.0 sata ali nema informacija o materijalnim štetama.

Presušilo more kod Splita

Danima traje izražena oseka na Jadranu, a more je u nedelju u 10 sati i 30 minuta doseglo najniži nivo ove godine, piše Dalmacija Danas.

Bura u Dalmaciji čupa stabla

Bura u Dalmaciji, čiju udari pod Velebitom dostižu i do 150 kilometara na sat, čupa stabla i ruši krovove. Na splitskom području. izmereni su orkanski udari vetra do 122 kilometra na sat.

Sahranjen Oliver Dragojević

Na groblju Svetog Roka u svom rodnom mestu, korčulanskom gradiću Vela Luka, po podne sahranjen je po lokalnim običajima, u prisustvu porodice i prijatelja Oliver Dragojević, zvezda hrvatske, nekadašnje jugoslovenske i svetske muzičke scene.

Ispraćaj uz dve topovnjače, zvono Svetog Dujme i petsto brodica

Danom nacionalne sućuti – sa državnim zastavama na pola koplja, ali bez otkazivanja ranije planiranih priredbi, Hrvatska je juče, zvaničnom odlukom vlade, ožalila poznatog pevača i muzičara – jednog od najvećih „dalmatinskih šansonjera“ Olivera Dragojevića, koji je u nedelju preminuo u splitskoj bolnici posle jednogodišnje borbe sa karcinomom pluća.

In memoriam: Ča je život vengo fantažija!

– „Umro je Oliver“ – iza ove kratke rečenice u hrvatskoj štampi juče se sakrila posle nekoliko lažnih, nažalost, ovog puta istina vest o odlasku sa hrvatske, nekadašnje jugoslovenske i svetske muzičke scene jednog od najvećih kantautora, pevača i umetnika sa ovih prostora Olivera Dragojevića.

PrvaPoslednja