Trenutak istine za najboljeg srpskog tenisera sigurno će se dogoditi u današnjem polufinalu Vimbldona. Meč sa Žo-Vilfredom Congom biće zapravo jedino merilo vrednosti, a samim tim i realan pokazatelj mogućnosti Novaka Đokovića da posle duela sa francuskim teniserom automatski postane najbolji igrač na svetu.

 Prema najavama organizatora njihov duel trebalo bi da počne u 14.00, budući da će ljubimac domaće publike Endi Marej u drugom polufinalnom meču pokušati da premosti do sada nedokučivu prepreku u vidu Rafaela Nadala. Ukoliko Škot savlada špansku vedetu ili Majorčanin ne odbrani titulu od prošle sezone u eventualnom finalu, Novak će bez obzira na ishod meča sa Congom postati prvi teniser na ATP listi. Uprkos toj činjenici, Đokoviću je zapravo jedini cilj da osvoji Vimbldon, a do pobedničkog postolja moraće da napravi znatno brže i eksplozivnije korake u odnosu na četvrtfinalni duel sa Bernardom Tomićem, kada je „prečicom“ prestigao neiskusnog tenisera iz Australije.

– Čeka me težak meč protiv Conge. Nadam se da ću uspeti da pružim bolju partiju u odnosu na četvrtfinalni duel sa Tomićem. Francuz je izuzetno kvalitetan teniser, a najbolji dokaz za njegovu trenutnu formu jeste činjenica da je uspeo da nadoknadi zaostatak od dva seta u meču sa Federerom. Njemu veoma prija travnata podloga. Briljirao je na prethodnom turniru u Kvinsu, na kojem je došao do finala – istakao je Đoković.

Novak u četvrtfinalu jednostavno nije ličio na sebe. Servis ga nije služio, očajno se kretao na osnovnoj liniji, bio je previše defanzivan, a pritom je u razmeni udaraca uglavnom slao kratke lopte po sredini terena. Pravo je čudo kako je uspeo da se plasira u polufinale, međutim ukoliko bude ponovio partiju iz meča sa Tomićem neće imati previše šanse u duelu sa Congom.

– Mogu da igram mnogo bolje nego u meču sa Tomićem. U dosadašnjem delu turnira imao sam uspone i padove, međutim potrudiću se da od polufinala moja forma ide samo uzlaznom linijom – iskren je bio Đoković koji je najvredniju, od dve pobede protiv Conge ostvario 2008. godine u finalu Australijan opena, ali je i doživeo pet poraza od francuskog tenisera.

Ivanovićeva angažovala novog trenera

Srpska teniserka Ana Ivanović angažovala je britanskog stručnjaka Najdžela Sirsa za novog trenera. Sirs je do sada bio selektor britanske Fed kup reprezentacije i predsednik nacionalne ženske teniske asocijacije Velike Britanije. „Presrećna sam jer se već duže vremena divim Sirsu. Jedva čekam da počnemo da radimo“, istakla je Ivanovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari