Najbolji srpski teniser Novak Đoković jedini je naš predstavnik u singl konkurenciji koji je na Vimbldonu dočekao drugu nedelju takmičenja. Posle dana odmora za sve igrače njegov rival biće Francuz Majkl Ljodra, koji sa Nenadom Zimonjićem od ove sezone igra zajedno u dublu. S obzirom na to da nije blistao u prethodnoj rundi protiv Markosa Bagdatisa (3:1), Đoković je svestan da mora podići nivo igre u današnjem susretu jer će Francuz biti izuzetno motivisan.


– Ljodra će biti jako nezgodan protivnik, pobedio me je poslednji put kada smo se sastali na brzoj podlozi. Moraću dobro da riterniram, jer će on biti vrlo agresivan. Očekujem dosta dobrih njegovih servisa, posvećen je dubl karijeri tako da igra odlične voleje, ima dobar osećaj, odličan talenat i veliko iskustvo. Zbog svega toga ne bih dao sebi veliku ulogu favorita, želim da se fokusiram i taktički odigram kako treba – istakao je Đoković.

Trenutno drugi teniser sveta nije imao svoj dan protiv neugodnog Kipranina, ali je uspeo na vreme da se vrati u ravnotežu. U jednom trenutku je čak i polomio reket nezadovoljan načinom na koji se suprotstavlja agresivnom Bagdatisu. Protiv Ljodre će morati da poboljša igru sa osnovne linije, jer će iskusni Francuz sigurno koristiti svaku nešto kraću lopticu da krene na mrežu. Ukoliko Novak uspe da mu „amortizuje“ servis, biće mu lakše jer u „crtanju“ po terenu Ljodra nema velike šanse. Poraz sa Mastersa prošle sezone u Parizu dovoljna je opomena za Đokovića, ali ne treba smetnuti s uma da je tada Ljodra imao pomoć domaće publike, što nije zanemarljivo. Ove godine sastali su se u Dubaiju, a Novak je sa po jednim brejkom u oba seta lako izborio plasman u narednu rundu.

– Slede sve teži mečevi, to je sasvim normalno očekivati jer počinje druga sedmica grend slem turnira. Igrači su prošli već kroz tri duela na ovoj podlozi i turniru. Međutim, fizički se osećam dobro i nadam se da ću nastaviti sa pobedama – jasan je Đoković.

Ukoliko eliminiše Ljodru, naredni rival biće mu pobednik susreta između Australijanca Bernarda Tomića, koji je načinio najveće iznenađenje u dosadašnjem toku takmičenja pošto je eliminisao Robina Soderlinga sa 3:0, i Belgijanca Ksavijera Malisa.

Zimonjić i Ivanovićeva igraju u dublu

Nenad Zimonjić će za današnji nastup u drugom kolu parova morati da sačeka kraj meča između Đokovića i Ljodre, pošto mu je Francuz partner u dublu. Njih dvojica će igrati protiv Indijca Somdeva Devarmana i Keija Nišikorija iz Japana. Ana Ivanović će u paru sa Nemicom Andreom Petković, takođe u drugoj rundi, oko 16.00 započeti meč protiv Nađe Petrove iz Rusije i naturalizovane Australijanke Anastasije Rodionove.

Osmina finala

Žene / danas

Voznijacki – Cibulkova

Peng – Šarapova

Lisicki – Cetkovska

Bartoli – S. Vilijams

Pašek – Pervak

Petrova – Azarenka

Kvitova – Vikmajer

V. Vilijams – Pironkova

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari