Najbolji srpski teniseri nalaze se u Splitu gde se spremaju za vikend okršaj sa domaćom Hrvatskom u četvrtfinalu Dejvis kupa. Nakon prvih dana treninga Novak Đoković je izrazio zadovoljstvo uslovima, gostoprimstvom u gradu na obali Jadrana, ali i rekao da očekuje pune tribine.

– Dvorana je izvanredna, nemamo nikakve zamerke, a oduševljeni smo i gostoprimstvom u Splitu. Hotel je odličan a hrana ukusna. Imamo odličnu ekipu koja može da parira svakoj reprezentaciji na svakoj podlozi i svakog da pobedimo. Nismo imali sreće sa žrebom poslednjih godina jer smo u goste išli Španiji i Rusiji, a sad i Hrvatskoj. Ipak, skinuli smo teret sa leđa eliminacijom SAD u Beogradu u prvom kolu i konačno ne moramo da igramo baraž za opstanak u Svetskoj grupi. Igramo četvrtfinale, nemamo šta da izgubimo – istakao je Đoković.

On je podsetio da Hrvatska ima veću tradiciju u Dejvis kupu, pa iako nisu imali značajne rezultate u poslednje vreme uvek mogu puno da pokažu. Drugi reket sveta rekao je da je svestan uloge lidera koja mu se nameće, ali da je navikao da igra velike mečeve na „vrućim“ terenima, te da Dejvis kup može da uporedi sa grend slem turnirima.

– Nadam se da će dvorana biti puna, svejedno da li smo domaćini ili gosti. To je deo sportskog duha. Došli smo da igramo tenis, da se nadmećemo sportski, nadam se da će tako ostati i posle tri dana – naglasio je Đoković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari