Teniska reprezentacija Srbije igraće i naredne godine u najjačem rangu Dejvis kupa s obzirom da je Filip Krajinović u ponedeljak ujutro doneo odlučujući poen protiv Indije u plej-ofu Svetske grupe I ovog takmičenja.

Duel našeg drugog reketa u Bangaloru i Jukija Bambrija trajao je dva dana s obzirom da je u nedelju zbog kiše i mraka meč prekinut pri vođstvu Krajinovića od 6:3, 4:4. Međutim, mladi teniser kojem je ovo tek drugi trijumf u mečevima na tri dobijena seta, prvu ostvario u petak isto protiv Indijaca, nastavio je u istom ritmu i sa 3:0 (6:3, 6:4, 6:3) doneo našoj zemlji konačnu pobedu od 3:2. Podsetimo, Srbija je posle prvog dana u petak vodila sa ubedljivih 2:0 pobedama Lajovića i Krajinovića u singlu, ali je dubl tesno poražen u subotu, a onda je domaćin nakon trijumfa u susretu prvih reketa u nedelju izjednačio na 2:2.

Koliko je ovaj uspeh višestruko značajan govori podatak da je ostvaren bez trojice tenisera koji su proteklih godina bili okosnica reprezentacije, pa sem što smo ostali u eliti dobili smo i nove uzdanice u Dejvis kupu. Naime, Dušan Lajović i Filip Krajinović iskoristili su svoju šansu u odsustvu najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića, koji ove godine nije igrao za nacionalni tim, ali i povređenog Janka Tipsarevića, odnosno Viktora Troickog, koji se nakon jednogodišnje suspenzije posvetio individualnoj karijeri i povratku u sam vrh.

Reprezentacija Srbije saznaće u četvrtak na žrebu u Londonu ime rivala u prvom kolu naredne godine, a izvesno je da neće igrati sa Češkom. Ovogodišnji finalisti Švajcarci i Francuzi biće postavljeni za prve i druge nosioce.

Troicki u Top 200

Osvajanjem čelendžera u Banjaluci Viktor Troicki je sakupio dovoljno bodova da uđe u Top 200 muškog tenisa, odnosno na 170. mesto. S druge strane, u samom vrhu nije bilo većih pomeranja, pa je samo Miloš Raonić smenio Tomaša Berdiha na šestom mestu. Kod dama nije bilo pomeranja u samom vrhu, pa je Ana Ivanović i dalje deseta, a Jelena Janković 11. na planeti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari