Site name

Na Fakultetu političkih nauka održana tribina u čast Arno Gujona, humanitarca angažovanog na Kosovu

Gujon: U Srbiji ima previše politike

Želeo sam da govorim o svom humanitarnom radu na Kosovu, a ne da govorim šta sam mislio pre 10 godina o tadašnjoj situaciji u Francuskoj.

5

Piše: A. Popović

Beograd 05. decembar 2017. 21:33

Gujon: U Srbiji ima previše politike

Foto: Aleksandra Popović

Ono što me određuje kao čoveka nije ono što sam mislio, naglašavam mislio ne radio, nego moja dela i ono što radim danas, rekao je Arno Gujon, humanitarac iz Francuske, tokom večerašnjeg gostovanja na Fakultetu političkih nauka, a povodom prašine koja se u javnosti podigla zbog njegovog intervjua na televiziji N1.

Nakon što je novinarka N1 pitala Gujona o njegovom aktivizmu u Pokretu identitaraca koji zastupa krajnje desničarske stavove, a on posle tog razgovora negodovao zbog pitanja, Gujon zaključuje da „U Srbiji ima previše politike, mnogi pokušavaju da bace u blato neke pozitivne stvari“. On je poručio da time želi da stavi tačku na polemiku o njegovom gostovanju na N1. Gujon je još i naglasio da nikada nije davao političke izjave jer je ono što on radi apolitično.

Na Fakultetu političkih nauka održana je tribina u čast Gujonovog humanitarnog rada sa Srbima u enklavama na Kosovu koju je organizovao Centar za međunarodnu javnu politiku, a tom prilikom predstavljena je i knjiga ovog aktiviste „Svi moji putevi vode ka Srbiji“.  

Osim što su tribini prethodile kontroverze oko stavova ovog Francuza, među studentima FPN na društvenim mrežama pojavili su se i oni koji su apelovali na fakultet da ne dozvoli sinoćnje gostovanje Gujona, ali do zabrane ili incidenata ipak nije došlo. Studenti su Gujona pozdravili gromoglasnim i dugačkim aplauzom nakon čega su svi zajedno intonirali himnu Srbije „Bože pravde“. Među okupljenima je bilo i kamera televizije N1 ali mogućnosti za postavljanje pitanja nije bilo.

povezane vesti

komentari (5)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

fpn farma

05. decembar 2017.

".....Gujon: U Srbiji ima previše politike..." Ne shvata Msje Gujon da je u Srbiji politika pre svega uhljebljenje. Vise ima u Srbiji diplomiranih politikologa nego u deset puta vecoj njegovoj Francuskoj. I nema ni jednog koji nesto korisno radi kao on.

dipl. agronom

06. decembar 2017.

...a tek korupcije ( pokvarenosti )..??.Genetske...!!!

drLaki

06. decembar 2017.

Podrzavam i citam N1, ali tako ste mogli pitati Vucica i nabrojati mu sta je sve govorio pre 10 i vise godina, ali niste.

Mladen Mladenović

06. decembar 2017.

Mislim da su intencije uredjivačke politike na N1 sasvim postignute ovim intervjuom. Zaplašilii su čoveka i na njega navukli gnev svih okolnih naroda, koji smatraju da Srbi ne zaslužuju čak ni humanitarnu pomoć, a posebno razumevanje za strašan i neljudski položaj Srba na KiM. Mogu oni sada da ispravljaju "krive Drine" da se pravdaju i da svoje zle namere prebacuju na Gijona ali, on je izbačen na domaće smetlište i stavljen na milost i neliost, posebno, ove naše domaće fukare.

ZlatnaMoruna

06. decembar 2017.

Na žalost, videli smo sramno ponašanje N1. U gostovanju od 10ak minuta veći deo vremena su posvetili pitanjima kojima su želeli da diskredituju čoveka koji radi fenomenalne stvari za naš narod i zemlju. Jadno.