Site name

Krkobabić: Osnovane 182 nove zadruge

U prethodih pola godine, uz podršku Odbora za selo SANU i Zadružnih saveza Srbije i Vojvodine formirane su 182 nove zadruge, koliko je osnovano u prethodnih pet godina zajedno, rečeno je danas priliko potpisivanje sedam ugovora za dodelu bespovratnih sredstava Vlade Srbije zadrugama u Centralnoj, Istočnoj i Zapadnoj Srbiji, kao i Vojvodini.

5

Piše: FoNet

Beograd 05. decembar 2017. 19:00

Krkobabić: Osnovane 182 nove zadruge

Foto: FoNet / Nenad Đorđević

Time je zaokružen prvi ciklus dodele sredstava namenjenih zadrugama koji je sada pokrio čitavu teritoriju Srbije.

Novac je dodeljen u okviru projekta „500 zadruga u 500 sela“ kao deo Programa sprovođenja mera ravnomernog regionalnog razvoja Srbije učešćem države u ekonomsko-finansijskim podsticajima za osnivanje novih zadruga i investicione projekte postojećih zadruga u 2017. godini.

Ukupan iznos dodeljenih sredstava iz ovog programa u 2017. godini je 196 miliona dinara, čime je potpomognut rad 22 zadruge u Srbiji, a ministar u Vladi Srbije Milan Krkobabić, zadužen za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća, je naglasio kako će sredstva koja država izdvaja za ovu namenu biti četiri puta veća naredne godine.

Akademik Dragan Škorić izrazio želju da u što skorije vreme vidi jake robne zadruge kojima će se Srbija ponositi i koje će imati proizvode zaštićenog geografskog porekla, a koji su, zajedno sa razvijanjem prerađivačkih kapaciteta, budućnost srpskog agrara.

Ugovore su potpisale postojeće zadruge Golubac iz Golupca, Agro Eko Voće iz Arilja, Modoš iz Sečnja, Agrodunav iz Odžaka, Euro Duo Kalem iz Lazarevca kod Kruševca i dve novoosnovane K i S 2017 iz Cerovca i Profortun iz Kisača.

povezane vesti

komentari (5)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

ljubitelj burleski

05. decembar 2017.

Ovaj,,Zastupnik,,specijalnih,mentalitetnih,i ,,moralnih, kvalifikacija NEBI SMEO NI DA SE O BILO ;ČEMU IZJAŠNJAVA S Oobzirom, DA SE VEĆ'''',,Proslavio,,Onom;,čuvenom, direktorkom,,,,NJEGOVE,,,POŠTE,,I Svim dosadašnjim,tekovinama,U Političkim Kooperacijama.iz kojih je izviukao,,samo,,najdeblji lični konto,i treće generacije,,,odabanika,, ,,Slavnog,,mu kadrovika,,.

Zrenjaninac

05. decembar 2017.

Koji je ovo "Baron Minhauzen",auuuuuu !!!Rame uz rame s svojim shefom,KimJong AVAV-om !!

Predrag

05. decembar 2017.

Za ime Boga,ima li ko u ovoj zemlji da zaustavi ovo čudo od blefera i demagoga.

Lale

05. decembar 2017.

Pranje para ljudi.Zadruga Bačka iz Blaca dobila 100.000 e bez da ima adresu i kancelarije. Sramota.

L.Dragon

06. decembar 2017.

Krkobabic koji je pokazao da sudeci po svojim sposobnostima ne bi znao da vodi zadrugu u nekom zabacenom planinskom selu i koji vodi stranku penzionera a nije ni p od penzionera bio je nagradjen da bude direktor Poste Srbije i ponovo pokazao koliko je nesposoban a onda nagradjen funkcijom ministra bez portfelja.Nije na zalost jedini koji je zahvaljujuci ulasku u koaliciju dobio funkciju koju po svojim sposobnostima ne zasluzuje sto pokazuje da danas u Srbiji nije vazno da li ste sposobni vazno je da ste u koaliciji partija na vlasti a Krkobabic je ocigledan primer.Covek ne zna da pocrveni ali je znao da dobro udomi sve svoje clanove porodice.Zbog ovakvih kao sto je on Srbija nam je tamo gde joj je mesto na dnu u mnogim oblastima.