Site name

Pokret Saše Jankovića upozorava na značajno uvećanje broja stanovnika u centralnim beogradskim opštinama za kratak vremenski period

PSG: Na Vračaru i Zvezdari povećan broj birača

Na delu je prekrajanje izborne volje građana, veštačkim povećavanjem broja stanovnika u beogradskim opštinama Vračar i Zvezdara, kako bi se povećao broj birača Srpske napredne stranke na lokalnim izborima.

6

Piše: M. D. Miljković

Beograd 04. oktobar 2017. 15:13

Foto: Miloš Miljković

To je danas rekao lider PSG Saša Janković na konferenciji za medije.

Božo Prelević, poverenik PSG za Beograd, istakao je da se za samo četiri meseca na osnovu zvaničnih statističkih podataka, broj birača na opštini Vračar podigao za 5.000. Prema njegovim rečima, situacija na opštini Zvezdara je još frapantnija, jer je na pomenutoj opštini za isti vremenski period broj glasača povećan za deset hiljada. Prelević je podsetio da se prema svim dostupnim statističkim podacima, radi o dve opštine koje godinama unazad beleže blagi pad stanovništva.

- Prema saznanjima koje imamo, u centralne beogradske opštine dovode se glasači iz unutrašnjosti, koji na prestoničkim izborima treba da glasaju za SNS. To znači da će o sudbini građana Beograda odlučivati partijski poslušnici dovedeni iz unutrašnjosti, jer sadašnja vlast očigledno nije uspela da raskopanim i zakrčenim gradom ubedi Beograđane da glasaju za njih - naglasio je Prelević.

Lider PSG Saša Janković poručio je da pošten čovek ne krade izbore i pozvao sve građane koji žele da slobodno biraju i da pošteno budu birani, na odbranu svog prava. Komentarišući izjavu gradskog menadžera Gorana Vesića, koji je kazao da iznošenjem podataka o rastu broja stanovnika u beogradskim opštinama PSG pokušava da spremi alibi za poraz koji će pretrpeti na izborima, Janković je upitao građane i građanke Srbiji da li i dalje žele da trpe takve elementarne uvrede inteligencije.

- Za samo četiri meseca, birački sastav Vračara povećan je za deset odsto, što se sa izlaznošću od 50 procenata pretvara u 20 odsto. Šta tu ima da se dokazuje? Sadašnja vlast nam poručuje da ne trebamo da verujemo svojim očima i ušima, već da verujemo njima. Ukoliko građani Srbije zaista veruju da se prirodnim putem na Vračar za tako kratak period doselilo još deset posto od ukupnog broja stanovništva, onda svaka čast. Ne pada nam napamet da išta dokazujemo Goranu Vesiću, jer je on taj koji će jednoga dana morati da odgovara za sve što je radio građanima prestonice - podvukao je Janković.

On je pozvao građane na skup u petak u Beogradu koji će, kako je kazao, biti posvećen stvaranju uslova za održavanje fer, slobodnih i poštenih izbora. Janković je istako da su svi dobrodošli - i građani i političke stranke, i udruženja, i sindikati. Predsednik PSG je rekao da on neće govoriti na tom skupu, a da su dobrodošli svi koji "žele slobodno da biraju i da budu birani".

povezane vesti

komentari (6)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

crni domino

04. oktobar 2017.

Ovakvi strucnjaci naprednjaci zasluzuju samo i samo zute motke. Dok toga ne bude, ONI CE VLADATI!

Vladan Velimirovic

04. oktobar 2017.

Tako je to kada se dozvoli kozi ( SNS ) da cuva kupus ( biracki spiskovi i glasacki listici ), budite sigurni da ce "KUPUS BITI SACUVAN"! Od olosa ne treba ocekivati nista posteno, posto je OLOS na vlasti sve drugo samo ne postena, podsetimo se ko je predsednik republike, kako je oteo vlast i kakva je to postenjacina , bice nam svima jasno, kakvi ce svi izbori ubuduce biti ne samo beogradski, lopovi su na celu drzave od lopova se drugacije necemo odbraniti sem MOTKOM i to "obogacenom" fekalnim rastvorom.

vitez

04. oktobar 2017.

Da, kradu i to " legalno" prijave boravka se registruju u SUP-u a tu Neša slina ima punu kontrolu.

Zrenjaninac

04. oktobar 2017.

Lopine turbo-radikalske,tj. SNS-ovske,tj. AVAV-ovske !!

Jovan Nikolic

04. oktobar 2017.

Pa dobro, zemljaci, ako vec imate te informacije i ako vec znate da ce vas Vucic medijski demolirati, zasto se ne pokupite i odustanete od izbora?! Zar to ne bi bilo casnije nego da se nakon njihove lopurdizacije vec treci put, zalite naknadno. Oci gradjana Srbije su uperene u vas. Izvolite.

Marko Velickovic

06. oktobar 2017.

Cinovnik vlade SPS-ove vlade do 2000. Zato ga nismo nikada culi da kaze rec o Dacicu i SPS-u. Ne bi culi nista ni o Vucicu da mu po dogovoru je dao treci mandat Zastitnika gradjana ili da bude sudija Ustavnog suda. I zato cujemo samo "Ua Vucic", nema politike, nema programa. Znaci plan je da sklonimo Vucica pa da mi nastavimo sa Dacicem. Oko njega sede Zoran Cicak(osnivac JUL-a), Bozo Prelevic(treci metak), Srdjan Skoro(bivsi sef deska Novosti)... Ko hoce promenu ove vlasti nikako ne sme da glasa za ovu ekipu!