Site name

Majstorović: Bugarsko presedavanje EU – šansa za Srbiju

Bugarsko predsedavanje Evropskom unijom od 1. januara sledeće godine staviće temu proširenja visoko na dnevni red Unije i to je šansa za Srbiju i zemlje regiona, ocenio je danas predsednik Upravnog odbora Centra za evropske politike Srđan Majstorović.

1

Piše: FoNet

Beograd 29. novembar 2017. 12:29

Majstorović: Bugarsko presedavanje EU – šansa za Srbiju

Foto: Medija centar

Majstorović je za FoNet rekao da Srbija i drugi kandidati za članstvo treba da pokažu primere dobre saradnje u regionu i da se na tan način preporuče kao buduće uspešne članice EU.

On je istakao da posle bugarskog sledi predsedavanje Austrije i Rumunije Evropskom unijom, što su, takođe, prilike koje treba iskoristiti za ubrzanje tempa proširenja.

U februaru će EU objaviti strategiju proširenja za Srbiju i Crnu Goru, a u maju se očekuje samit EU i zemalja Zapadnog Balkana, prvi od 2003. godine, napomenuo je Majstorović.

Predstavnici Centra za evropske politike održali su danas u Beogradu radni doručak sa novinarima posvećen evropskim integracijama Srbije.

povezane vesti

komentari (1)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Антифашиста Влатко

29. novembar 2017.

Увек, али баш увек, када долази до ротације на месту председавања у ЕУ, појави се оваква вест где присутни геније даје изјаву како је то шанса за Србију. Мош мислити! Неко у ЕУ, од западноевропских држава, обраћа пажњу на мишљење и ставове Бугарске.