BUGARSKA

Merkel: Bugarska kao pomoć integraciji Zapadnom Balkanu 2

Merkel: Bugarska kao pomoć integraciji Zapadnom Balkanu

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je da Bugarska, kao predsedavajuća EU, može da pomogne evropskoj integraciji zemalja zapadnog Balkana. Ona se danas sastala sa bugarskim premijerom Bojkom Borisovim u Sofiji.

Sofija može da ubrza evropski put Beograda 4

Sofija može da ubrza evropski put Beograda

Bugarska, koja je 1. januara od Estonije preuzela šestomesečno predsedavanje EU, trebalo bi da pošalje snažne signale podrške proširenju Unije na prostor Zapadnog Balkana, uključujući Srbiju, ocenjuju za Danas stručnjaci za evropske integracije.

Bugarska od sutra predsedava EU 5

Bugarska od sutra predsedava EU

Prvi put otkako je pre deset godina ušla u Evropsku uniju, Bugarska će sutra od Estonije preuzeti predsedavanje zajednicom 28 država, a svoj polugodišnji mandat počinje porukom „Snaga je u jedinstvu“.

Vučić čestitao Borisovu Novu godinu 6

Vučić čestitao Borisovu Novu godinu

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa bugarskim premijerom Bojkom Borisovom, kome je čestitao nastupajuću Novu godinu i poželeo uspešno predsedavanje Evropskoj uniji, prvo otkako je Bugarska postala članica EU.

Paralelni profiti: bugarski dileri lekova 7

Paralelni profiti: bugarski dileri lekova

Nađa Miteva ima veštačka kolena i kukove. Uz gornji deo njene kičme ugrađena je žica koja stabilizuje pršljenove vrata. Da bi govorila mora da pritisne crveno dugme na cevi koja joj je postavljena u grlo prilikom nedavne operacije glasnih žica.

Brnabić sutra sa premijerom Bugarske 9

Brnabić sutra sa premijerom Bugarske

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sastaće se sutra, tokom dvodnevne radne posete Bugarskoj, sa predsednikom bugarske Vlade Bojkom Borisovim.

Majstorović: Bugarsko presedavanje EU – šansa za Srbiju 10

Majstorović: Bugarsko presedavanje EU – šansa za Srbiju

Bugarsko predsedavanje Evropskom unijom od 1. januara sledeće godine staviće temu proširenja visoko na dnevni red Unije i to je šansa za Srbiju i zemlje regiona, ocenio je danas predsednik Upravnog odbora Centra za evropske politike Srđan Majstorović.

Vučić sa Glavčevim o saradnji Srbije i Bugarske 11

Vučić sa Glavčevim o saradnji Srbije i Bugarske

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Narodne skupštine Bugarske Dimitrom Glavčevim sa kojim je razgovarao o odnosima dveju zemalja, parlamentarnoj saradnji i evropskom putu Srbije.

Predsednik Narodnog sobranja Bugarske u poseti Srbiji 12

Predsednik Narodnog sobranja Bugarske u poseti Srbiji

Predsednik Narodne skupštine Bugarske Dimitar Glavčev, boraviće u zvaničnoj poseti Republici Srbiji od 29. do 31. oktobra, tokom koje će se sastati sa predsednicom Narodne skupštine Republike Srbije Majom Gojković u ponedeljak, 30. oktobra.

Mediji "peru" biografiju Siniše Malog pred izbore 13

Mediji "peru" biografiju Siniše Malog pred izbore

Informacija „anonimnog izvora bliskog istrazi“, koju su juče objavili pojedini prorežimski mediji, da je bugarski grafolog utvrdio da je potpis gradonačelnika Beograda Siniše Malog falsifikovan, te da on nije vlasnik of-šor kompanija niti 24 stana u Bugarskoj, pokušaj je pranja biografije Malog pred predstojeće gradske izbore, saglasni su sagovornici Danasa.

Zaharijeva: Stručna pomoć Bugarske 14

Zaharijeva: Stručna pomoć Bugarske

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa zamenikom premijera i ministrom spoljnih poslova Bugarske Ekaterinom Zaharijevom koja je istakla spremnost za stručnu pomoć u poglavljima 23 i 24 i ponovila inicijativu Bugarske za održavanje Samita EU – Zapadni Balkan, kako bi i tom prilikom bila potvrđena evropska perspektiva regiona.

U Bugarskoj pet osoba umrlo od vrućine 15

U Bugarskoj pet osoba umrlo od vrućine

Pet osoba je umrlo danas u Sofiji zbog velike vrućine koja je pogodila Bugarsku u kojoj su se temperature dostigle do 44 celzijevih stepeni, objavili su bolnički izvori.

PrvaPoslednja