U taboru najbolje fudbalske reprezentacije Srbije ne kriju da im je jako stalo da pobede Albaniju u njenom Elbasanu, iako ta tri boda ne bi izbrisala čak ni sećanja na silna „orlovska“ treskanja o zemlju u izgubljenim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, ali istovremeno ne žele da od revanša sa Džakom, Canom, Berišom, Mavrajem i ostalima prave bitku na život i smrt.

– Bez obzira što su ubacivanje drona sa zastavom tzv. Velike Albanije u vazdušni prostor Partizanovog stadiona, upad domaćih huligana na teren, njihov napad na gostujuće igrače i oglušavanje Fudbalskog saveza Albanije o zahtev Evropske fudbalske federacije da se nastavi prekinut meč označili početak definitivnog kraha snova Branislava Ivanovića i ekipe o odlasku na EP 2016, a oduzimanje prvobitno datih bodova za zelenim stolom zaokružili katastrofu našeg tima u ovom ciklusu.

 

– Idemo da igramo fudbal, ne idemo u rat. Ne treba da dižemo tenziju, to je meč kao i svaki drugi, mada je atmosfera podignuta zbog nekih drugih, poznatih nam stvari. Zna se zašto svi želimo ovu pobedu više nego išta, i mi i narod, ali hoćemo da se sportski izborimo za nju. Oni su pod većim rezultatskim pritiskom, a mi kvalitetniji od njih. Samo da dobro uđemo u duel i izdržimo prvih 20 minuta – kaže vezista grčkog Olimpijakosa Luka Milivojević.

Stefan Mitrović je skinuo provokatorsku zastavu s drona i ponavlja da bi se isto poneo u istoj situaciji, ali ne čeka loših misli novi susret sa Albancima. Niti se plaši za ličnu i timsku bezbednost na terenu selekcije, koja još ima šanse da ode na EP.

– Ne bi trebalo da bude problema u Albaniji. Koliko vidim i čujem njihov Savez se trudi da maksimalno obezbedi utakmicu i da sve prođe u fer i sportskom duhu – pretpostavlja štoper Frajburga na pozajmici u Gentu, koji ne pravi pitanje oko toga s kim će činiti par centralnih defanzivaca u startnoj jedanaestorki. 

Nenad Tomović ne zna mnogo o formi albanskih fudbalera, čak ni onih iz Serije A, ali je zato dobro upućen u rad i metode italijanskog sudije Nikole Ricolija. I ima viziju o ponašanju rivala.

– Verujem da na tok i ishod meča neće uticati to što su albanski selektor De Bjazi i sudija Ricoli sunarodnici. Ricoli je iskusan i neće sebi dozvoliti da bude pristrasan. Očekujemo, zato, provokacije njihovih igrača, jer oni na takav način žele da nam se osvete za meč u Beogradu. Pokušavaju i van terena da nas provociraju, ali ne smemo da reagujemo neprimereno – objašnjava i upozorava standardni član zadnje linije italijanske Fiorentine, koji trijumf želi „zbog velikog rivalstva dve selekcije“ i radi „sprečavanja Albanije da odu na prvenstvo Evrope“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari