Kitarović pozvala građane da glasaju 1Foto: Printscreen

Predsednik Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović pozvala je građane da glasaju na današnjim vanrednim parlamentarnim izborima, jer će meseci i godine koje predstoje biti presudni za budućnost.

Na pitanje da li očekuje da nova vlada bude stabilnija i da duže traje nego postojeća, Kolinda Grabar Kitarović je odgovorila da se o tome može sutra razgovarati.

Premijer Tihomir Orešković izrazio je nadu da će se vlada formirati što pre i da će biti dovoljno hrabra da donese teške odluke, radi reformi.

Ekonomski indikatori pokazuju da će biti dobra godina, ali bez reformi nećemo biti dugoročno uspešni, izjavio je Orešković.

Lider Hrvatske demokratske zajednice Andrej Plenković je ocenio da je važno učestvovati na izborima i odrediti smer razvoja zemlje.

Predsednik Socijaldemokratske partije Zoran Milanović je rekao da opuštenije nego ikada čeka rezultate izbore.

Pokazali smo da smo kompetentniji i srčaniji, a dalje je na građanima, izjavio je Milanović.

Prvi čovek koalicije Most Božo Petrov je rekao da građani danas imaju priliku da menjaju stvari.

Moramo svi biti odgovorni za budućnost Hrvatske, konstantovao je Petrov.

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić je izjavio da očekuje da „hrvatskim ljudima proradi kliker i da izađu na izbore“, kako bi s

Na vanrednim parlamentarnim izborima do 11,30 u Hrvatskoj je glasalo 18,86 posto birača.

Na izborima učestvuje više od 170 lista. Ukupno 150 poslanika bira se u deset izbornih jedinica u Hrvatskoj, XI izbornoj jedinici koja obuhvata hrvatsku dijasporu i XII izbornoj jedinici u kojoj su kandidati nacionalnih manjina.

Predsednica sa telefonom na glasanje

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović fotografisana je kako koristi mobilni telefon na izbornom mjestu uprkos upozorenjima da to nije dozvoljeno. “Državna izborna komisija je podsjetila birače da na biračkim mjestima ne smiju da koriste mobilne telefone, kao ni fotografisati glasačke listiće. Predsjednica to upozorenje, čini se, nije vidjela”, piše N1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari