Foto: Beoinfo

Vozilo marke „Fiat marea” privremeno je oduzeto od M.D. iz Beograda. Istragom je utvrđeno da je ovaj divlji taksista izbrisan iz registra taksista 27. avgusta 2018. godine a da je koristio tablu taksi Udruženja Alfa Bel.

Vozilo marke „Reno senik” privremeno je oduzeto od N.K. iz Smedereva. Ovaj „divlji” taksista, ne samo da je vozio automobil smederevske registracije, već nije imao dozvolu za vršenje taksi usluga ni u Smederevu. Od svih divljih taksista kojima su da sada oduzeti automobili ovaj slučaj je najdrskiji.
Vozilo marke „Lančia” koje je vozio D.F. iz Beograda privremeno je oduzeto jer je vozač izbrisan iz registra taksista 29. maja 2018. godine a koristio je tablu ZK gold taksi broj 621. Automobil marke „Mercedes” privremeno je oduzet od vozača D.T. iz Beograda koji ima dozvolu za vršenje taksi usluga na teritoriji opštine Apatin a koristio je tablu BG taksi stars.

Komunalna policija Beograda i Saobraćajna inspekcija Grada Beograda vrše privremeno oduzimanje nelegalnih taksi vozila primenjujući nova zakonska ovlašćenja koja su data komunalnoj policiji. Ova aktivnost će biti nastavljena sve dok na teritoriji Grada Beograda bude nelegalno radio poslednji divlji taksista. Posebno će biti kontrolisane lokacije poznate po tome da su ih koristili divlji taksisti kao što su Palata Albanija, Beton hala, saopšteno je iz Komunalne policije.

Povezani tekstovi