Veličanje zločina

Ostavite komentar

  1. Podrzavam vas stav i inicijativu.Zivela antfasticka borba nasih naroda i vecna slava palim borcima za slobodu.

  2. Apsolutna istina !!!Zaprepascena sam sta se dogadja.sa Srbijom !!Samo se prica o ratu o zlocinima koje su drugi pocinili (mi smo cvecke )Ovaj nesrecnik skupio oko sebe cirkus sve to neobrazovano prosto i bahato!!Gde se dedose dijalozi drgacija misljenj kritika!!Ispade da je cela Srbija ovakva prosta neobrazovana kukavna!!?Epa nije rtako mislim da cak ima mnogo mnogo vise nas koji ne mislimo tako ne mrzimo sve oko sebe ne sirimo prostakluk i netrpeljivost!!Samo ne znam zasto sve ovo trpimo!TOLIKO SE ZASTRANILO DA SE GRANICI SA LUDILOM!!STA CE BITI SA OMLADINOM KOJA OVO GLEDA SLUSA !!KAKVE CE ONI VREDNOSTI USVOJITI KAD NEMAJU NISTA NORMALNO DA CUJU !!STA JE SA NJIHOVIM OBRAZOVANJEM KOJE JE DOVELO DOVDE. STA JE SA KULTUROM I NORMALNIM ZIVOTOM!!NIKADA NISAM OSECALA OVOLIKO BEZNADJE KAO DANAS!!?

  3. Zalazete se za demokratiju na komunistickoj istoriji ,jednostavno ne ide ,laz koja zivi od 50 i neke godine konacno je stavljena ad akta .,..na vasu zalost

  4. Vrlo dobar tekst. Dosta vise mraka, gluposti, neznanja, zaslepljenosti, mrznje, gliba i moralne kaljuge.

  5. Covek koji ne priznaje svoje greske svoja nedela nema pravo da pokazuje na tudje greske i tudja nedela.Samo neznam zasto neko nonstop potencira proslost umesto da gleda u buducnost.Mozda zato sto za buducnost nije sposoban.

  6. @Vojislava Mitic,
    Postovana, jedino je srpski narod vodio antifasisticku borbu u II sv ratu. Drugi narodi Kraljevine Jugoslavije su bili uz naciste i fasiste. Postoje filmovi o boravku Hitlera u zapadnim delovima Kraljevine i odusevljenju stanovnika zbog njegove posete.

  7. Rehabilitacija,pretpostavljam postupka načina sudjenja.Sta je motiv u ovom trenutku neznam,kao iskrene namere i jednih i drugih .Imamo komuniste koji su postali najgori nacionalisti i zločinci 90 tih to pisac ovih redova prećutkuje namerno.Rat su vodili Tudjman,Milosevic,Djukanovic,Kucan.Pisac redova je neiskren bio,ove ratove poslednje izazvali su naslednici tkz.heroja partizana.Zrtve koje smo podneli u Šumadiji 1941-1945,Bosni je rat iznesen od Srba i Dalmatinaca u Srpskim sredinama da šoljica kafe nije razbijena u Zagrebu u dva rata.Istorija je pokazala kakvu grešku su počinili Srbi kada su podržali komuniste u drugom ratu i rehabilitovali zlocince Vražje divizije čiji izvidjac diverzant je u zapadnoj Srbiji u vreme zločina iste nad civilima 1914 bio vodja komunista u drugom ratu Josip Broz,postavljen od Kominterne iz Moskve .Kako suditi ljudima Jug.vojske u otadžbini jer ga nisu voleli i hteli u Srbiji,protiv kojih je ratovao i čija partija je izdala proglas za saradnju sa ustašama za uništenje Jugoslavije.Franjo Pirc,casnik Austo ugarske,kasnije rehabilitovan kod Kraljevine Jugoslavije,1941 pali bombardere lovce u Kragujevcu bez borbe,prelazi u Zemun u aprilu 1941,postaje komandant Rv Ndh ,prelzi kod tita Pred kraj rata,postaje komandant Titovog vazduhoplovstva.Kakvu ulogu je imao pred kraj rata u streljaju na.prevaru skupljenih srpskih pilota u Pančevu.I još nešto da li Namackoj u zarobljeništvu bio još neko osim Srba Jugoslovenske vojske?Hvala.

Ostavite komentar

Lični stavovi

Vidimo se ispod Savskog mosta 10

Vidimo se ispod Savskog mosta

I ako su ekolozi možda lažni, zagađenje je stvarno. Ima i boju, i miris, i ukus, ali i crnu statistiku, jer prema izveštaju Evropske agencije za životnu sredinu (EEA), u Srbiji od PM čestica umre čak 15.000 ljudi godišnje, što je gubitak ravan gubitku grada veličine Apatina.

Naslovna strana

3. decembar 2022.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.