Asfaltiranje završeno za jedan dan 1Foto: Dragan Eraković

Takođe, dobijeno je više duplo više parking mesta ispred „Zorkinog“ solitera i Karađorđevoj ulici, a povećano je parkiralište i u Kajmakčalanskoj. Istovremeno, ostavljeno je mnogo više prostora za građane.

– Ispred bivše kafane „Šaran“ biće lep trg, inspirisan pesmom Stanislava Vinavera „Gromobran svemira“, rekao je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, prisustvujući radovima. Kako se moglo čuti, javili su se i donatori za česmu, sat, trg, klupe i mobilijar, a za petnaestak dana trebalo bi da počne i ukrašavanje fasade na „Zorkinom“ soliteru, tako da će čitava forma dobiti pun izgled, u skladu sa projektom. Završetak svih radova na Vinaverovom trgu očekuje se krajem decembra.

Pored izgradnje novog trga u Šapcu su u toku intenzivni radovi na uređenju Savaparka, rekonstrukciji Sokolskog doma, a najviše sredstava opredeljeno je za uređenje i rekoinstrukciju najvećeg naselja Benska bara. Ovde se zamenjuju dotrajale vodovodne, kanalizacione i toplovodne instalacije, a kasnije će se raditi asfaltiranje ulica i postavljanje trotoara kao i termoizolacija zgrada. U gradskom budžetu više od milijardu dinara opredeljeno je za kapitalne investicije.