Foto: List Zrenjanin

Više od hiljadu građana pratilo je nastup poznatog pulskog benda „Atomsko sklonište“, koga je predvodio legendarni Bruno Langer, a dvočasovna svirka imala je publiku svih generacija. Nakon ponoći nastupio je zrenjaninski BigBend, čiji su duvači izveli džez, evergrin i latino numere uz koje su mnogi zaplesali.

Prvog dana u gradskom porodilištu, u 3 sata i 25 minuta, na svet je došla devojčica Anamarija. „Ovo je najlepša Nova godina za mene. Oduvek sam želela da imam devojčicu, a sad imam i dečaka i devojčicu“ izjavila je porodilja Sicilija Munćan. Porodiljama je rođenje beba čestitao gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, uručivši im poklone.

– Dolazak u porodilište svakog 1. januara jedan je od lepših poslova koje obavljam kao gradonačelnik. U gradskom budžetu smo i ove godine predvideli mere kako bismo stimulisali roditelje da se odluče na rađanje dece. Te mere su, između ostalog, jednokratna pomoć svim prvorođenim bebama novčanom nadoknadom od 50.000 dinara, zatim i za svako drugo i trećerođeno dete 35.000 dinara, a pomažemo i svim parovima da postanu roditelji, te smo starosnu granicu za vantelesnu oplodnju pomerili na 45 godina, izjavio je Janjić. Sve bebe koje budu rođene u Zrenjaninu početkom godine dobiće auto-sedišta, koje poklanja gradski Savet za bezbednost saobraćaja na putevima.