Portparolka vlade u Londonu nije želela da odgovori na pitanje da li je Britanija na taj način tražila izuzeće iz izveštaja, ali kako je navela, ako je to i traženo, razlog tome nije da se sakrije britanska umešanost u torturu, to jest u brutalne taktike koje je CIA koristila prilikom ispitivanja osumnjičenih za terorizam. Organizacija za zaštitu ljudskih prava Ripriv spominje ime nekadašnje britanske ministarke policije Tereze Mej kao jedne od zvaničnika iz Londona koja je posetila Vašington sa tom namerom.

U izveštaju koji je u utorak objavio Obaveštajni komitet američkog Senata ne pominje se umešanost britanskih obaveštajnih agencija. Politički dopisnik Bi-Bi-Sija Jan Votson kaže da su zvaničnici u Dauning stritu 10 prvobitno tvrdili da takav zahtev nije postojao, ali da sada saopštavaju da je „bilo koji zahtev koji je upućen imao svoje nacionalne bezbednosne razloge“. Gardijan piše da dokumenta iz 2009. pokazuju da su britanski zvaničnici imali 24 sastanka sa članovima američkog Komiteta koji je u svom izveštaju zaključio da su metode CIA bile „brutalne i neefikasne“.

Ministri u britanskoj vladi, bezbednosne i obaveštajne agencije MI5 i MI6 uvek su govorili da torturu nikada ne bi koristili kao način da prikupe informacije. Obaveštajni i bezbednosni komitet britanskog parlamenta istražuje da li je Britanija umešana u brutalne postupke CIA. Zamenik britanskog premijera Nik Kleg najavio je juče da će biti pokrenuta sudska istraga ukoliko komitet ne bude uspeo da pronađe odgovore.