Jovanović: Priboj i Niš prednjače u vakcinaciji, slab odziv u sedam lokalnih samouprava 1Mihailo Jovanović Foto: Kancelarija za IT i eUpravu

Do jutros je u Srbiji dato 5.200.000 doza vakcina i sve smo bliži broju od 50 odsto vakcinisanog punoletnog stanovništva, rekao je za Radio-televiziju Srbije Mihailo Jovanović, direktor Kancelarije za elektronsku upravu.

Naglasio je da je dvadesetak gradova prešlo broj od 50 odsto vakcinisanih, a da se u sedam lokalnih samouprava vakcinisalo manje od 30 procenata građana. Apelovao je na mlade da se vakcinišu.

„Na vrhu tog spiska se nalaze Priboj i Niš, koji su dostigli broj od 60 odsto. Tu su još Beograd, Bosilegrad, Užice, Mali Zvornik, Kikinda, Novi Sad, Kladovo i sve je više onih koji se približavaju tom broju od 50 odsto“, istakao je Jovanović tokom gostovanja na RTS.

Dodao je da je u sedam lokalnih samouprava broj vakcinisanih ispod 30 odsto – Tutin, Novi Pazar, Lajkovac, Mionica, Žagubica, Ljig i Ub.

Jovanović je rekao da se, kada je reč o starosnoj grupi od 18 do 30 godina, vakcinisalo oko 17 odsto građana, a da se u grupi od 65 do 74 godine vakcinisalo skoro 80 odsto ljudi.

„Još jednom apel mlađima. Oni imaju priliku da stave tačku u ovoj borbi protiv kovida 19. Dođite na bilo koji punkt u Republici Srbiji, ne morate ni zakazivati, možete se vakcinisati bilo kojom vakcinom“, istakao je Jovanović.

Od danas počinje održavanje velikih festivala u Srbiji, a Mihailo Jovanović je rekao da su organizatori tih događaja u kontaktu sa Kriznim štabom, koji odobrava velika okupljanja.

„Upravo je ideja da oni koji imaju digitalni zeleni sertifikat mogu da učestvuju na ‘Egzitu’. Zbog toga sa njima pripremamo logistički dolazak na sam festival, pokazivanje digitalnih zelenih sertifikata i za one koji se nisu eventualno vakcinisali, pi-si-ar testiranje i dobijanje brzog rezultata, kako bi moglo da se pokaže na telefonu“, istakao je Jovanović.

Ddržavljani Srbije koji su prvu dozu primili u inostranstvu mogu da prime drugu dozu u Srbiji, ali da će im u digitalni zeleni sertifikat biti upisana samo ona vakcina koju su primili u našoj zemlji, rekao je on.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Jovanović: Priboj i Niš prednjače u vakcinaciji, slab odziv u sedam lokalnih samouprava”

  1. Pa pocnite medjusobno da se tretirate preparatima…ocigledno da je to jedini nacin….ili po navici , prijavljujte lazne brojeve…to vam ide od ruke…povecavajte brojeve kao i u slucaju povecanja i friziranja za izvestaje ˝umrli od korone˝..Čak je i grip umro od korone…

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.