Kikindske novine obeležavaju jubilarni 1.100 broj 1

Kikindske novine obeležiće jubilarni 1.100 broj okupljanjem u četvrtak 18. juna na Gradskom trgu u Kikindi.

Kikindske novine su postale poseban fenomen i svetli primer borbe za prave vrednosti u našem društvu.

U čast ovog medija organizovano je okupljanje u četvrtak od 19 časova na Gradskom trgu u Kikindi, kod spomenika internircima.

Program će početi okupljanjem prijatelja Kikinskih novina.

Domaćini skupa biće Željko Bodrožić, osnivač i glavni urednik Kikindskih novina, kao i  Branislav Guta Grubački, osnivač Novog Optimizma, dugogodišnjeg partnera Kikindskih novina i koorganizatora ovog okupljanja.

Na trgu će, kao specijalni gosti, biti i ekipa Državnog posla, ekipa Njuz.net-a i tandem „Dobar, loš, zao“ – Marko Vidojković i Nenad Kulačin.

Koorganizator je i dnevni list „Danas“.

Nakon toga, od 20 časova, glumac Radoslav Rale Milenković izvešće svoju monodramu „Naši dani“, što će biti 1.746 izvođenje ovog komada.

Tekst predstave je nastao dramatizacijom satiričnih pesama Vladislava Petkovića Disa i najznačajnijih pripovedaka Radoja Domanovića, dvojice autora koji su u svom vremenu bili prepoznatljivi po oštrom, kritičkom i duhovitom osvrtu na zloupotrebe vlasti i mnoge društvene pojave.

Sve što su ova dvojica autora izrekli, a Rale Milenković pretočio u tekst monodrame, aktuelno je i danas, i otud tolika popularnost ovog komada.

I ovoga puta posetioci će biti u prilici da putem donacije ili pretplate podrže rad „Kikindskih novina“, lista čiji značaj u aktuelnom trenutku prevazilazi i Kikindu i Vojvodinu.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.