Lepote Nacionalnog parka Tara na izložbi fotografija u palati Tvrđave Golubački grad 1Foto: Promo

Kao plod saradnje JP “Nacionalni park Tara” i “Nacionalni park Đerdap” i Društva “Tvrđava Golubački grad”  danas će biti otvorena retrospektivna izložba fotografija sa Foto – safarija “Tara 2010-2020”.

Brojne fotografije nastale tokom foto safarija selektovao je i izložbu postavio profesor Fakulteta primenjenih umetnosti Zoran Blažina. U palati Tvrđave Golubački grad 18 autora iz Mađrske i Srbije predstavljeno je sa 40 najuspešnijih fotografija sa područja Nacionalnog parka Tara i opštine Bajina Bašta nastalih u prethodnih 10 godina.

– Istina je da jedna fotografija govori više od hiljadu reči, a i pokazalo se da bez kvalitetne fotografije nema uspešne promocije. Fotografija je postala naše zapaženo promotivno sredstvo, a Foto-safari “Tara” ima zavidno mesto u nizu naših promotivnih aktivnosti. – kažu u JP “Nacionalni park Tara”.

Foto safari ,,Tara“ se održava od 2012. godine u organizaciji JP ,,Nacionalni park Tara“. Manifestacija ima promotivni karakter i uz podršku Turističke organizacije Srbije, ostvarila je zapažene rezultate. Uz učešće brojnih fotografa iz Srbije i Mađarske među kojima su bili fotografi Foto saveza Srbije, Kulturnog i dokumentacionog centra Srba u Mađarskoj i foto radionice profesora Sabo Bele iz Đera, nastale su fotografije kojima su kroz izložbe u Budimpešti, Segedinu i u više gradova u Srbiji  predstavljene lepote Nacionalnog parka Tara.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.