Moguće ubacivanje provokatora na tribinu 1Foto: pefja.kg.ac.rs

Najavljeni učesnici tribine bili su glumica Bojana Maljević, predsednik NUNS-a Slaviša Lekić i glavni i odgovorni urednik Danasa Dragoljub Petrović. U izjavi za naš list, dekanka Violeta Jovanović objašnjava da tribina nije otkazana, već odložena „jer sada nisu dobre društveno političke okolnosti za njeno održavanje“.

– Tribina je bila zakazana pre dva meseca, kada je kontekst bio drugačiji i kada je ona trebalo da ima isključivo stručno naučni karakter. U ovakvim društvenim okolnostima, političke teme ne bi mogle da budu zaobiđene, a mi ne želimo bilo kakvu političku konotaciju i obojenost na našem fakultetu. Podsetiću vas da nam je Draža Petrović već bio gost, kao i Voja Žanetić, Marčelo, Njuzovci… I ova tribina će sigurno biti održana, čim se uzavrele političke strasti malo smire – kaže Jovanović.

Ona dodaje da je jedan od motiva odlaganja skupa i verovatnoća da bi u publici mogli da se pojave provokatori, što bi opet imalo političku konotaciju.

Otkazivanje tribine Slaviša Lekić je prokomentarisao u šaljivom maniru.

– Koliko sam ja ukapirao, termin je pre nas zakupio maestro Betoven, a organizatori tribine to nisu znali. Nemam dilemu kome se više raduju građani Jagodine – Palmi i Betovenu, ili Bojani Maljević, Draži i meni – zaključuje Lekić.