SAD: Ekonomsko osnaživanje izbeglica 1arhiva Foto: FoNet AP

U proteklih 13 godina vlada Sjedinjenih Američkih Država (SAD) pružila je više od 10 miliona dolara direktne pomoći izbeglim i raseljenim licima.

Američki ambasador u Srbiji Kajl Skat će danas, povodom Dana izbeglica, posetiti korisnike Regionalnog stambenog programa u Ilincima u opštini Šid.

Skat će sa komesarom za izbeglice Vladimirom Cucićem i predstavnikom Katoličke službe za pomoć za Evropu Markom D’Silvom razgovarati sa bivšim izbeglicama iz Hrvatske koji trenutno grade trajna stambena rešenja i sami se izdržavaju delom zahvaljujući američkoj podršci.

Na terenu bivše izbeglice, koje su ranije dobili pomoć od SAD, bez naknade pomažu drugima doprinoseći na taj način svojoj zajednici, navodi se u saopštenju.

Katolička služba za pomoć je obezbedila besplatnu pravnu pomoć za oko 30.000 ljudi i donacije za projekte ekonomskog osnaživanja za 1.700 korisnika.

Sjedinjene Države su do sada donirale 20 miliona dolara za rešavanje stambenih problema izbeglih i raseljenih lica sa prostora bivše Jugoslavije u okviru regionalnog stambenog projekta.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.