Šid

Integracija migranata kroz školovanje i radne akcije

Lokalno stanovništvo u opštini Šid uključuje migrante sa Bliskog istoka u svoju zajednicu kroz aktivnosti kao što su zajednička izgradnja parka, renoviranje gimnazije i izgradnja trim-staze.

„Patrijarhovi ljudi su bili drski i bezobrazni“

Planirali smo da blokiramo put tog dana na sat-sat i po, ali, kada se pojavio patrijarh Srpske pravoslavne crkve sa svojom ekipom u džipovima i automobilima od po 70.000 evra, i kada su osiono stali, izleteli iz tih skupih vozila i preteći počeli da nam govore da se sklonimo odmah…

Škola u Višnjićevu ipak bez migranata

Migranti ipak neće pohađati nastavu u područnom odeljenju OŠ „Filip Višnjić“ u Višnjićevu, jer se deo roditelja čija deca idu u tu školu i dalje buni. Kako saznajemo, u ovu školu trebalo je da krene deset migranata.

SAD: Ekonomsko osnaživanje izbeglica

U proteklih 13 godina vlada Sjedinjenih Američkih Država (SAD) pružila je više od 10 miliona dolara direktne pomoći izbeglim i raseljenim licima.

Deo migranata iz Šida biće premešten u druge gradove

Državni sekretar u Ministarstvu rada, zapošljavanja, boračke i socijalne zaštite Nenad Ivanišević kaže za RTS da se Srbija pokazala kao humana zemlja tokom izbegličke krize, ali da je granica te humanosti kršenje zakona.

Povređena četvorica migranata

Četvorica migranata su danas zadobila teške opekotine od strujnog udara, kada su na železničkoj stanici u Šidu pokušali da uđu u praznu cisternu teretnog voza, da bi ilegalno prešli granicu sa Hrvatskom.

Prošlo 700.000 izbeglica

Kroz prihvatni centar u Adaševcima, kod Šida, za nešto više od godinu dana prošlo je više od 700.000 migranata, najveći broj u vreme dok je funkcionisala balkanska izbeglička ruta, izjavio je FoNetu koordinator tog centra Dragan Velimirović.

Žale se da nemaju toplu vodu, grejanje…

Svi prihvatni centri koji su u nadležnosti Komesarijata za izbeglice i migracije imaju sve što je potrebno i spremni su da premoste zimu, rekao je portparol Komesarijata Ivan Mišković prilikom obilaska prihvatnog centra u Adaševcima kraj Šida, nadomak hrvatske granice.

Migranti među cevima

Carinici i policajci na graničnom prelazu Šid sprečili su trojicu migranata iz Avganistana da sakriveni u tovarnom delu makedonskog kamiona ilegalno uđu na teritoriju Evropske unije, saopštila je danas Uprava carina.

Sirijska porodica u Preševu

Portparol Komesarijata za izbeglice Ivan Mišković izjavio je danas FoNetu da je sedam članova sirijske porodice, koja je, prema pisanju medija,pre dva dana izbačena iz autobusa i ostavljena u šumi, smešteno u prihvatni centar u Preševu.

Šid (1): U oazi zelenila

Manastir Sveta Petka nalazi se u zapadnom delu Srema. U jugozapadnom delu Fruške gore smešten u jednoj pitomoj udolini, ispod dela atara KO Berkasovo koja se naziva Telek, a u blizini šume Ašman. Udaljen je 7 km, kada se krene severoistočno od centra Šida.

Uloženo 40.000 evra

„Novak Đoković“ fondacija je u selu Kukujevci, u opštini Šid, adaptirala i opremila osmu Školicu života, u kojoj će predškolske programe pohađati oko 50 mališana ovog mesta.

Uhapšen migrant zbog napada nožem

Policija je u Šidu uhapsila tridesetpetogodišnjeg migranta zbog sumnje da je nakon kraćeg sukoba nožem teško ranio dvadesetsedmogodišnjeg mladića iz okoline Šida, saopštilo je danas MUP.

Prva Poslednja