U Vranju zaboravili na godišnjicu rođenja pisca Borisava Stankovića 1Foto: Vojkan Ristić

Aktuelna gradska vlast na čelu sa SNS, danas u Vranju nije ni simbolično obeležila 145. godišnjicu od rodjenja pisca „Koštane“, „Nečiste krvi“ i drugih dela književnika Borisava Stankovića.

– Kao i u vreme prvog rata Bora se nalazi pod okupacijom, jer njegov spomenik je blokiran u razrovanom gradskom parku – komentarisali su Vranjanci razočaranim ovakvim postupkom lokalne gradske uprave i ljudi zaduženih za kulturu.

Zbog aktuelne epidemiološke situacije Književna zajednica „Borisav Stanković“ odložila je organizaciju 55. tradicionalne književne manifestacije na kojoj se dodeljivala nagrada i za najbolji roman objavljen u prethodnoj godini, do kako je navedeno „nekih boljih zdravstvenih vremena“.

Svih ranijih godina na ovaj dan pred spomenikom piscu u gradskom parku u Vranju dobitnici književne nagrade za najbolji roman na srpskom jeziku držali su besedu.

Kulturna javnost u Vranju ocenjuje kao potpuno „neodgovoran potez kulturnih radnika koji se nisu setili da ako ne na spomenik piscu, bar posete njegovu rodnu kuću i podsete se najznamenitijeg Vranjanca“.

Književnik Borisav Stanković rodjen je na dašašnji dan 1876. godine u Vranju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “U Vranju zaboravili na godišnjicu rođenja pisca Borisava Stankovića”

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.