Ubio bivšu suprugu u Centru za socijalni rad 1

Muškarac je tupim predmetom ubio bivšu suprugu (39) u novobeogradskom Centru za socijalni rad, a zatim pobegao sa mesta zločina.

Ubistvo je, kako je RTS-u potvrđeno iz dva izvora, izvršeno kamenom ili mermernom pločom u holu Centra za socijalni rad u Tošinom bunaru 148.  Kako RTS saznaje, 47-godišnji muškarac je parkirao vozilo ispred Centra za socijalni rad, a zatim ušao u hol gde je čekao bivšu suprugu, majku troje dece. On je bio pozvan na razgovor u kontrolisanim uslovima, u prisustvu radnika za socijalni rad. Upravo u holu je i ubio bivšu suprugu. Ubica je u bekstvu, a njegov automobil je ostao parkiran ispred Centra za socijalni rad.

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović rekla je večeras da ju je duboko potresla vest da je jednu ženu danas u Centru za socijalni rad, pred njenom decom, ubio bivši suprug koji je već bio u zatvoru zbog nasilja i za koga se znalo da je nasilnik.

Ističući da je ovo ozbiljan društveni problem, koji se tiče svih nas, Mihajlović je naglasila da država donosi dobre zakone koji se primenjuju, ali i apelovala na sve institucije da koordinisano rade.

Nijedna žena više ne sme da trpi nasilje i da bude ubijena, dosta je. Zato apelujem na sve institucije da pojačaju koordinaciju i još delotvornije rade na rešavanju ovog problema, navela je Mihajlović u pisanoj izjavi.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja izrazilo je duboko žaljenje zbog tragičnog događaja. U saopštenju se navodi da je Ministarstvo, u saradnji sa Gradskim centrom za socijalni rad, preduzelo hitne mere zbrinjavanja dece, kojoj su obezbeđeni egzistencionalni uslovi, bezbednost i briga o zdravlju do konačnog odlučivanja o njihovom daljem zbrinjavanju.

Ministarstvo je najavilo i da će uraditi nadzor nad stručnim radom Centra za socijalni rad Novi Beograd u konkretnom predmetu, a o nalazima će javnost biti blagovremeno obaveštena.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2 reagovanja na “Ubio bivšu suprugu u Centru za socijalni rad”

  1. Šta reći o ovoj osetljivoj oj temi a ne biti subjektivan? Mojoj ćerki se desilo nešto slično. Zbog nasilja u porodici i nerazumevanja upravo se razvela. Međutim sud nije uzeo u obzir da su njen muž i svekrva osuđeni na dve godine, odnosno jednu zatvora – uslovno. Presuda malte ne izgleda kao da su se razveli sporazumno čak i troškove suđenja snose zajedno. Godina dana dok su se razveli je bila prava golgota što se tiče suda, tužilaštva, a naročito centra za socijalni rad. Shvatio sam da tamo sede pre svega žene koje su nestručni i koje su zaposlene po nekim partijskim, rođačkim ili čak, znate kako izgledaju kao da su starlete a ne stručnjaci koji odlučuju o tako bitnim stvarima kao što je porodica. Neću da pravdam ni ćerku – sada maltretira nas ostareli roditelje da se vrlo često pitam (i upravo sada kada ovo pišem) da li su njen bivši muž i svekrva bili u pravu kada su je tukli i isterivali iz kuće. Ja sam ipak otac i moja supruga majka i oboje smo svesni da naše unuče nizašta nije krivo.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.