Nakon što je 15 putnika, vozač i suvozač autobusa King tours iz Podgorice, koji je vozio na relaciji Novi Sad – Herceg Novi, lakše i teže povređeno u sudaru s parkiranim kamionom, nije bilo moguće utvrditi gde je registrovan taj prevoznik, kao i koje je tačno preduzeće vlasnik autobusa.
Do kasnih popodnevnih časova ni vlasnik niti predstavnik ovog auto prevoznika nisu se interesovali ni za svog radnika – vozača koji je u najtežem stanju, kao ni za ostale putnike. O nadoknadi štete putnicima nema ni reči, po putnike koji mogu da nastave put nije došao nikakav autobus, već po njih mora da dolazi rodbina.
U sudaru s parkiranim kamionom u mestu Progorelica kod Kraljeva na Ibarskoj magistrali, preksinoć u 2.30, lakše i teže su povređeni Nemanja Đorić (12), Sanja Janković (32), Nikolina, Petar, Nada i Bojana Arsenov (6, 7, 10, 27), Danijela Joksimović (30), Sanja Kovać (22), Dijana Joksimović (27), Dejan Stoiljković (48) i Snežana Vučković (23) iz Novog Sada. Povređeni su i Failk Veizović (48) iz BIH, Aleksandra Popović (34) iz Berana, Ivana Tlušić (19) iz Obrenovca, Mileva Barjaktarević (61) iz Vrbasa, vozač Janko Spasojević (26) iz Podgorice i suvozač Dejan Popović (42) iz Podgorice. Autobus registarske oznake PG-122 032 krenuo je iz Novog Sada preksinoć u 21 čas i 45 minuta prema Herceg Novom.
Prema rečima direktora kraljevačkog zdravstvenog centra „Studenica“ Dragana Arsića niko od putnika, uključujući i vozača koji je najteže povređen, nije u životnoj opasnosti.
– Na hospitalizaciju je primljeno 17 putnika, petoro njih je teško povređeno, a ostali lako, među kojima je i četvoro dece – rekao je Arsić. Ekipa lekara Zdravstvenog centra „Studenica“ zbrinula je sve povređene u roku od dva sata. Svi su van životne opasnosti, a najteže je povređen vozač Janko Spasojević koji se nalazi na Odeljenju intenzivne negu. Njih devetoro ćemo još zadržati, jer nekima moramo da nadgledamo povrede – rekao je u izjavi za naš list Arsić.
Kristina Nikolić iz kraljevačkog SUP rekla je za Danas da je do nezgode u neposrednoj blizini restorana Klisura došlo tako što je autobus, krećući se iz pravca Kraljeva prema Raški prešao na autobusko stajalište s desne strane u pravcu kretanja i prednjim delom udario u zadnji deo prikolice parkiranog kamiona MAN novopazarske registracije u kojem se nalazio vozač Ljubinko Komatina (44) iz Novog Pazara.
U telefonskom imeniku Podgorice nema firme pod nazivom King tours. Pozvali smo jednu koja se zove Kings and ko, ali su oni rekli da taj autobus nema veze s njima. Isto je bilo i s preduzećem Kings d.o.o. Pozvali smo i preduzeće Božur, jer nam je jedan od putnika rekao da je na autobusu postojala tabla s imenom te firme. Međutim, tamo su nam rekli da vlasnik autobusa nisu oni, već izvesni Dejo King, čak su bili ljubazni i da nam nabave broj njegovog telefona. Dejo King, međutim, tokom celog jučerašnjeg dana nije bio dostupan.
Jedna od povređenih putnica, Aleksandra Popović (33) iz Berana kaže za Danas da je „sve bilo strašno“.
– Vozač je vozio vrlo brzo i to su gotovo svi putnici u autobusu primetili. U trenutku sudara vozio je još brže, videla sam da autobus skreće sa ceste i više se ničega ne sećam.. Padamo, ne vidimo ništa, samo mrak… Neko je tražio cipele, neko dovikivao decu…
Na pitanje kako će nastaviti put ona kaže će po nju doći mama iz Berana ili brat iz Beograda.
– Niko nas ni o čemu ne obaveštava, neki se pitaju, pošto su im ostali novčanici i stvari u autobusu, hoće li ih moći preuzeti. Niko nas nije kontaktirao u vezi s daljim putovanjem, svi idemo na svoju ruku i sami organizujemo sebi prevoz, ma dobro je da sam živa – kaže Aleksandra Popović.