Foto: Arhiva

Uprava carina saopštila je danas da su carinici na graničnom prelazu Horgoš sprečili krijumčarenje ženske garderobe za letnju sezonu.

U saopštenju se navodi da je zaustavljen automobil budvanskih registarskih oznaka, kojom je od Budimpešte do Budve putovao 53-godišnji crnogorski državljanin sa suprugom.

Detaljnim pregledom u koferima pronađeno je skoro 100 italijanskih kupaćih kostima „leonardo“, „helou bikini“, „D&M“ i oko 700 marama bez robnih marki.

U saopštenju carine se navodi da je još jedan putnik, državljanin Srbije, pokušao da preveze neprijavljenu robu u automobilu italijanskih registarskih oznaka, koji je putovao iz Italije ka Rumuniji.

Vozač (60) i saputnica rekli su carinicima da nemaju ništa da prijave, ali je pregledom otkriveno da se u dva kofera u gepeku i na zadnjem sedištu u četiri džaka nalazilo oko 450 komada ženskih odevnih predmeta – tunika, bluza, haljina, suknji i sakoa, koji su bili prekriveni ličnim stvarima putnika.

Najviše je bilo bluza oko 150, skoro 100 sakoa, više od 70 haljina, 30 suknji, gotovo 60 tunika i više od 40 kompleta, dodaje se u saopštenju.