Foto: Dejana Majstorović

„Posle 10 godina poslovanja u Srbiji, obaveštavamo Vas da HENDI-TEL DOO vremenom prestaje da radi. Želimo da Vam se zahvalimo na decenijskom poverenju, saradnji i podršci“, piše na sajtu kompanije.

Kako je objavio B92, sve poslovnice su zatvorene u jednom danu a radnike niko nije obavestio kakva ih sudbina očekuje.

Samo je stigao mejl da se sve poslovnice zatvaraju. Bili smo iznenađeni jer je pre toga sve normalno funkcionisalo, plate su bile redovne. Niko nije mogao da nasluti da će se to dogoditi, rekao je jedan od sada već bivših radnika „Hendija”.

Takođe se može čuti da je poslednjih dana počelo povlačenje robe iz radnji, a da zaposleni još nisu dobili radne knjižice niti znaju da li će im biti isplaćena plata za prethodni mesec.

Prema informacijama sa APR „Hendi” je zapošljavao 900 radnika u oko 200 prodavnica širom Srbije. Na sajtu Narodne banke Srbije (NBS) može se videti da je firma već dva dana u blokadi za iznos od oko 80 miliona dinara.

Posle vesti da je poznati lanac mobilnih teledona iznenada propao, čulo se i da je ista sudbina zatekla radnike i Bugarskoj. I to još u martu.

Tada je objavljeno i da je bugarski mobilni operater Mobiltel (Mtel) prekinio saradnju sa Hendijem posle 13 godina saradnje. Portal PC Press navodi da je povlačenje možda posledica otkazivanja ovog velikog ugovora.