Agencija: Tehnički problem na prezentaciji izveštaja o troškovima izborne kampanje 1Foto: Danas Online

Agencija za borbu protiv korupcije saopštila je danas da je došlo do tehničkih problema u prikazivanju izveštaja o troškovima izborne kampanje, koji se nalaze na zvaničnoj internet prezentaciji te agencije.

Naveli su da se uočeni problemi u prikazivanju numeričkih podataka u aplikaciji otklanjaju i da će u najkraćem roku svi izveštaji biti prikazani u ispravnom formatu.

Agencija je u saopštenju uputila javno izvinjenje političkim subjektima čiji su izveštaji netačno prikazani, čime su dovedeni u fokus medijske pažnje i analize.

„U više navrata smo obavestili javnost i političke subjekte da se izveštaji podnose putem novog aplikativnog softvera. S obzirom na to da je u pitanju obiman registar, i baza podataka sa arhivom od 2012. godine, njen prenos na novu softversku platformu teče paralelno sa podnošenjem aktuelnih izveštaja. Dizajner softvera je predvideo moguće rizike ovog poslovnog procesa i svakodnevno iznalazi rešenja koja omogućavaju upravljanje njima“, saopštili su iz Agencije za borbu protiv korupcije.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

3 reagovanja na “Agencija: Tehnički problem na prezentaciji izveštaja o troškovima izborne kampanje”

  1. Agencija za borbu protiv korupcije uocila da u prikazivanju troškova izborne kampanje postoje problemi u prikazivanju numeričkih podataka, jos od 1989.

  2. Za „resenja koja omogucavaju upravljanje procesima“ bitniji su rukovodioci svih nivoa u Agencije od dizajnera softvera koji je „predvideo moguce rizike“.
    Ali taj dizajner NIJE predvideo kako izbeci rizike. Ili, bar, minimizirati.
    Na primer TESTIRANJEM softvera.
    Koje zasenjivanje prostote!

    • Kada bi samo znao kako se dobija tender za izradu web softwarea za vladine institucije.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.