Bez doprinosa za izgradnju jeftinih stanova 1Foto: Stanislav Milojković (arhiva)

Današnjom  odlukom Skupštine grada, lokalna samouprava oslobodila je investitora, odnosno Republiku Srbiju ili privredno društvo koje država osniva, od plaćanja doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta za izgradnju stambenih zgrada za pripadnike snaga bezbednosti na lokaciji Deninom brdu u Kragujevcu.

U Kragujevcu će do kraja godine početi izgradnja jeftinih stanova za pripadnike bezbednosnih službi. Nadležni navode da je lokalna samouprava za izgradnju jeftinih stanova ustupila svoju lokaciju od 20 hektara u naselju Denino brdo, gde postoje uslovi za gradnju do 2.000 stanova. Napominju da je predviđeno da u prvoj fazi na toj lokaciji bude izgrađeno 200 do 300 stanova.

Iz gradske uprave najavljuju da će se paralelno sa stanovima graditi i infrastruktura na Deninom brdu i u naselju Uglješnica. Planira se da se u tom delu grada izgrade i objekti javne namene, kao što su obdanište i osnovna škola.

– Infrastrukturna situacija na Deninom brdu i naselju Uglješnica veoma je loša, jer nema adekvatne kišne kanalizacije i putne infrastrukture. Očekujemo da zahvaljujući ovom projektu, u izgradnji infrastrukture u tom delu Kragujevca, pored lokalne samouprave, učestvuje i država, kažu u rukovodstvu Kragujevca.

Cena kvadrata stanova u okviru projekta državne stanogradnje za pripadnike Vojske Srbije, policije, Bezbednosno-informativne agencije biće oko 500 evra. Stanovi po povlašćenim uslovima u okviru državne stanogradnje, osim u Kragujevcu, gradiće se i u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kraljevu i Vranju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari