Đorđević: Poslodavcima nudimo podršku i pomoć u primeni preventivnih mera 1Foto: Beta/Miloš Miškov

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević obišao je proizvodni pogon kanadske fabrike Magna Siting u Odžacima, kako bi se uverio na koji način se primenjuju nove preventivne mere za vreme epidemije.

Kako je saopšteno, Đorđević je rekao da je Ministarstvo uvek tu da pruži podršku poslodavcima da bi preventivne mere bile još efikasnije, ali i da pomogne ukoliko imaju poteškoća u primeni.

Prema njegovim rečima, cilj novog Pravilnika, koji je stupio na snagu 11. jula, jeste da se dodatno zaštite svi oni koji i u vreme epidemije svoj posao obavljaju odgovorno i da se briga o zdravlju zaposlenih podigne na najveći mogući nivo.

Đorđević je razgovarao i sa radnicima u fabrici dao bi se uverio da se sprovode sve mera zaštite i poštuje bezbednost na radu.

Posle obilaska firme Magna Siting, on je ocenio da je situacija stabilna i da su radnici zaštićeni na najbolji mogući način, u skladu sa propisanim merama.

Kompanija Magna Siting doniraće Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja 6.000 zaštitnih maski i 500 litara dezinfekcionih sredstva za ruke, koja su namenjena gerontološkim centrima i domovima za stara lica

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari