Inspekcije u češćim proverama lokala na Adi Ciganliji 1Foto: A.P.

Nadležne inspekcije ove sezone češće proveravaju rad objekata na Adi Ciganliji, jer samo javno preduzeće „Ada Ciganlija“ nema mehanizme da kontroliše da li zakupci izdaju račune i ispunjavaju sanitarne uslove, otkrio je Robert Đukić, v. d. direktora ovog preduzeća u Danasovoj Fejsbuk rubrici „Intervju na mreži“.

Đukić je ukazao da pored ovih provera postoji nekoliko segmenata važnih za rad i funkcionisanje omiljenog kupališta Beograđana koji nisu u nadležnosti javnog preduzeća, a koji brinu posetioce.

Jedno od pitanja odnosilo se na riblji fond i održavanje faune jezera, a Đukić je u odgovoru otkrio zanimljiv podatak – da o ribi u jezeru ne brine ovo preduzeće, već ribolovačko društvo iz Arilja.

„Što se tiče poribljavanja, baš ove godine se održava svetsko prvenstvo u lovu na šarana zbog čega smo dodali dve tone šarana. Nažalost, za riblji fond u jezeru mi kao javno preduzeće nismo nadležni, nadležno je ribolovačko društvo iz Arilja, koje je dobilo posao na tenderu Ministarstva za zaštitu životne sredine. Mi smo spremni da preuzmemo staranje o ribljem fondu, ako do toga dođe može da se organizuje i dosta manifestacija, kao što su čorbijade, i voleli bismo da mi vodimo računa o tome“, naglasio je Đukić.

Đukić je naglasio i da pitanja parkiranja takođe nisu u nadležnosti ovog preduzeća već Parking servisa. Na pitanje sugrađana da li će se naplaćivati parking na makiškoj strani jezera, on kaže da postoji ideja o tome ali da nije u skorijoj perspektivi.

Uz dosta pitanja o higijeni, građane je interesovalo i ko proverava bezbednost rekreativnih sadržaja nakon prošlogodišnje nesreće u kojoj je jedan mladić izgubio život posle pada sa žičare.

„Imali smo nemili događaj i odmah smo ukinuli kao sadržaj zip lajn, ali svakako je taj zakupac imao sve sertifikate. Kada se radi o tim adrenalinskim sadržajima, tu je važan i ljudski faktor, a mi sa naše strane proveravamo sve sertifikate o bezbednosti“ naglasio je Đukić.

Građane je zanimalo i zašto na Adi Ciganliji mogu da se kupe samo Frikom sladoledi, i zašto nema dovoljno mesta koja prodaju cigarete. Đukić je objasnio da se prodavac sladoleda bira na tenderu, te da prodaje onaj ko da najbolju ponudu, samo preduzeće ne donosi odluku o tome. I za prodaju cigareta je slična situacija – preduzeće samo izdaje lokacije, prodavci samo odlučuju šta će imati u ponudi.
https://www.facebook.com/www.danas.rs/photos/a.401114090073963.1073741828.246511218867585/914428592075841/?type=3&theater

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari