Marinika Tepić o poslovanju Brnabića i "Aseka" obavestila tri berze u svetu 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić je tri strane berze na kojima je kompanija „Asseco“, kao i centralnom bordu te firme, danas pismom obavestila o sumnjivim i potencijalno koruptivnim radnjama premijerke Srbije Ane Brnabić i njenog brata Igora Brnabića, kao direktora srpskog ogranka poljske firme „Asseco SEE“, saopštila je SSP.

„Zbog nemerljive štete po građane Srbije, ali i po ugled tri svetske berze“, među kojima je i najveća elektronska berza u SAD – Nasdaq, kao i berza u Izraelu i u Poljskoj, Tepić je predložila internu istragu i ponudila svoju pomoć i saradnju, jer, kako je navela, ni te berze, ni građani Srbije, „ne smeju biti žrtve manipulacija i sumnjivih poslova“.

Tepić je napisala da postoji osnovana sumnja da ogranak „Asseco SEE“ u Srbiji koristi poziciju direktora kompanije u Beogradu, Igora Brnabića koji je brat predsednice Vlade, te da se „eksponacionalno povećanje vrednosti i broja državnih ugovora dodeljenih kompaniji ‘Asseco SEE’ sumnjivo poklapa s izborom Ane Brnabić za premijerku Srbije“.

Uz priložena dokumenta o poslovanju, Tepić je istakla da je na listi „Freedom House“ „drastično pao“ rejting Srbije koja je proglašena „hibridnim sistemom“ što je „dodatno podrilo verodostojnost namere i stave premijerke da se ona i njen brat, gospodin Igor Brnabić, odreknu sukoba interesa“ – piše u pismu.

„Verujem da bi sve kompanije koje kotiraju na vašoj berzi trebalo da održavaju visoke standarde etičke poslovne prakse gde god poslovale u svetu. Štaviše, verujem da vaša institucija poseduje sve neophodne alate i znanje kako bi potvrdila pridržavanje etičkih normi svojih članova i kako bi istražila da li su neki od vaših članova umešani u koruptivna dela i pranje novca u Srbiji i u regionu“, navela je Tepić u pismu berzama u Njujorku, Izraelu i Poljskoj.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

29 reagovanja na “Marinika Tepić o poslovanju Brnabića i „Aseka“ obavestila tri berze u svetu”

    • Sta se dobije kad ukrstis naprednjackog funkcionera i hobotnicu?
      Ne znam,al krade….

    • Marinika je obicni lazov , koji se bavi izdajom i ucjenama , najobicnija politicka kurva .

    • Kao prvo, i da je skroz u pravu, a verujem da ima korupcije u državnom vrhu, ona nikakve dokaze nije dostavila. Ona dostavlja ugovore i ostale stvari, ali to nije dokaz da se do tog ugovora došlo korupcijom. Kao drugo, ovi sa berze će se mnogo smejati.

  1. Oni svi skupa mlate tu ozbiljne pare. Ne da ih ne zanima ta priča nego imam utisak da će da je odbace kompletno

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.