Dobrovoljni penzijski fond Dunav planira da poveća udeo na tržištu dobrovoljnih penzija u Srbiji od 60 odsto i ostane lider u toj oblasti, izjavio je juče direktor kompanije Dunav osiguranje Mirko Petrović. Društvo za upravljanje dobrovoljnim penzijskim fondom Dunav , čiji je osnivač Dunav osiguranje , dobilo je 8.

Dobrovoljni penzijski fond Dunav planira da poveća udeo na tržištu dobrovoljnih penzija u Srbiji od 60 odsto i ostane lider u toj oblasti, izjavio je juče direktor kompanije Dunav osiguranje Mirko Petrović. Društvo za upravljanje dobrovoljnim penzijskim fondom Dunav , čiji je osnivač Dunav osiguranje , dobilo je 8. marta licencu za rad Narodne banke Srbije, čime je izvršena preregistracija penzijskog fonda Dunav . Direktorka Društva za upravljanje penzijskim fondom Dunav Mirjana Grbović kazala je na konferenciji za novinare da vrednost imovine fonda, koji ima 58.000 članova, iznosi 12 miliona evra. Ona je podsetila da naknada Društva za upravljanje Dunav prilikom uplate doprinosa iznosi 2,8 odsto i dodala da je to najniži iznos od svih šest društava u Srbiji, jer svi ostali naplaćuju maksimalnu naknadu predviđenu zakonom od tri odsto.
Prema njenim rečima, član fonda koji uplaćuje po 1.000 dinara mesečno tokom 30 godina, može očekivati da će njegova penzija biti veća od najveće današnje penzije u Srbiji, odnosno iznad 60.000 dinara. Grbovićeva je kazala da 94 odsto uplata u fond vrše poslodavci za zaposlene i navela da su među 400 poslodavaca i Naftna industrija Srbije, Duvanska industrija Niš, Duvanska industrija Vranje, Erikson, Beogradska berza i Zdravlje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari