Ružić uručio 59 ugovora za nove i započete projekte 1Branko Ružić Foto: Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave (arhiva)

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić uručio je danas 59 ugovora gradonačelnicima i predsednicima opština za završetak započetih projekata i pokretanje novih u nekoj o tri oblasti koje se definisane Uredbom o dodeli sredstava iz Fonda za lokal.

U okviru Fonda za lokal Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave sredstva mogu biti raspoređena za radove na komunalnoj infrastrukturi, uređenju vrtića, škola, zgrada uprave, kulturnih i sportskih ustanova, nabavku računarske opreme radi razvoja eUprave i organizaciju kulturnih i sportskih manifestacija.

„Prezadovoljan sam što ćemo posle šest godina, ponovo biti u mogućnosti da kroz 32 puta veći Fond za lokal pomognemo opštinama i gradovima da realizuju projekte od velikog značaja za njihove sugrađanke i sugrađane, rekao je Ružić.

Za raspodelu 320 miliona dinara prijavljen je 171 projekat u vrednosti većoj od dve milijarde dinara, rekao je Ružić, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo je saopštilo da će 33 lokalne samouprave dobiti više od 262 miliona dinara za infrstrukturne radove na vrtićima, školama, objektima kulture, sporta i javne uprave, komunalnoj infrastrukturi, javnim parkovima i rasveti.

Prema ugovorima, 18 opština i gradova dobiće više od 48 miliona dinara za nabavku savremenih informacionih tehnologija, koje će omogućiti uvođenje e-Uprave i bolje pružanje usluga građanima i privredi, a sa više od 10 miliona dinara biće podržano osam lokalnih samouprava u organizaciji kulturnih, sportskih i turističkih manifestacija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari