Dan uoči sastanka Saveta ministara energetike zemalja članica Energetske zajednice Jugoistočne Evrope koji će se održati u Podgorici, granski sindikati učlanjeni u međunarodnu federaciju Pablik sevis internešnal održaće sutra protest ispred sedišta Ministarstava energetike u svih 12 zemalja članica Energetske zajednice.

Dan uoči sastanka Saveta ministara energetike zemalja članica Energetske zajednice Jugoistočne Evrope koji će se održati u Podgorici, granski sindikati učlanjeni u međunarodnu federaciju Pablik sevis internešnal održaće sutra protest ispred sedišta Ministarstava energetike u svih 12 zemalja članica Energetske zajednice. Iz sindikata poručuju da će se ispred zgrade Ministarstva rudarstva i energetike u Beogradu okupiti u 10 sati i održati protest kojim žele da skrenu pažnju javnosti na obaveze države prema zaposlenima u energetskom sektoru i svim građanima Srbije, tokom sprovođenja Ugovora o energetskoj zajednici Jugoistočne Evrope.
– Cilj ovog protesta je da se izvrši pritisak na resorne ministre energetike i vlade. Izvesno je da će u narednom periodu doći do značajnijeg rasta cena električne energije i da će se zaposleni u energetskom sektoru u Srbiji suočiti sa socijalnim posledicama restrukturiranja i privatizacije a da će siromašnim slojevima stanovništva biti sve manje dostupna skupa energija. O tome Vlada Republike Srbije mora voditi računa u toku sprovođenja Ugovora o energetskoj zajednici, koji se oslanja na veći broj direktiva Evropske unije, zaključuju sindikalci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari