Umanjene zakupnine poslovnog prostora u Zrenjaninu 1Zrenjanin Foto: M. Pudar

Zakupcima poslovnog prostora u svojini Grada Zrenjanina, koji su morali da zatvore svoje lokale u periodu vanrednog stanja, neće biti naplaćena mesečna zakupnina, a onima koji nisu prestajali da rade, taj iznos je prepolovljen.

Ta odluka doneta je na sednici Gradskog veća, a gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić je rekao da je to učinjeno kako bi se zrenjaninskim preduzetnicima omogućilo da prebrode period vanrednog stanja i kako bi svi nastavili s radom u punom obimu, kada se okonča vanredno stanje.

Janjić je rekao da očekuje i da će privatni zakupodavci slediti primer Grada Zrenjanina i svojim zakupcima takođe omogućiti finansijske olakšice, kako bi svi lokali na teritoriji grada ostali u funkciji i nastavili da rade, bez obzira da li su u centru grada ili drugim njegovim delovima.

Zaključkom Gradskog veća, zakupcima poslovnog prostora u javnoj svojini Grada Zrenjanina koji su morali da zatvore svoje lokale nakon proglašenja vanrednog stanja, za mesec mart fakturisaće se zakupnina u visini od 50 odsto iznosa utvrđenog ugovorom, a počev od 1. aprila, pa dok je na snazi Odluka o proglašenju vanrednog stanja, zakupnina se neće naplaćivati.

Takođe, zakupcima koji i dalje obavljaju svoju delatnost, zakupnina za mesec mart fakturisaće se u visini od 75 odsto redovnog iznosa, dok će, počev od 1. aprila, pa dok je na snazi Odluka o proglašenju vanrednog stanja, iznos zakupnine biti prepolovljen, odnosno u visini od 50 odsto od ugovorom utvrđene mesečne zakupnine.

Zaključkom su obuhvaćeni i preduzetnici koji nisu bili u obavezi da zatvore poslovne prostore, a prestali su sa radom samoinicijativno. Njima će zakupnina za mesec mart biti obračunata u iznosu od 50 odsto redovnog iznosa, dok će za mesec april iznositi 10 odsto od ugovorom utvrđene mesečne zakupnine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari