Vlasnik pobegao, putnici ostali bez letovanja 1Foto:www.krf-grcka.rs

Još uvek se ne zna koliko je putnika oštećeno i da li je reč o prevari u kojoj je vlasnik subotičke turističke agencije Sun&Sea, Miroslav Despi uzeo novac za aranžmane a potom zatvorio objekat i pobegao u inostranstvo.

Neki od turista koji nisu mogli da otputuju, njih desetak, podnelo je krivične prijave policiji, šest se obratilo Turističkoj inspekciji.

– I pre prijave bili smo u nadzoru kod ove agencije i ustanovili da je ona zatvorena. Da li je reč o prevari, još ne možemo da tvrdimo, jer je Sun&Sea bila posrednik pa su svi ugovoreni aranžmani odgovornost organizatora. Uglavnom su to bili paketi sa agencijom Big Blue, i od prijavljenih slučajeva tri putovanja su već realizovana, a preostali će to biti tokom jula i avgusta. Kakav je odnos između organizatora putovanja, Big Blua ili nekog drugog i subagenta, Sun&Sea, nas ne interesuje, to je obligacija, nas samo zanima da li će putnici ostvariti svoja prava – kaže za Danas Vera Božić Trefalt, pomoćnica u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija.

Agencija Big Blue ranije je već objavila da će svi putnici čiji su aranžmani potvrđeni, bez obzira da li je njihov partner uplatio novac za to ili ne, otići na svoja letovanja. Oni čije putovanje nije bilo ni najavljeno organizatoru, iako su platili subotičkoj agenciji, morati obeštećenje da potraže preko suda. Pretpostavlja se da je takvih nekoliko desetina, kao i da je vlasnik agencije, pre nego što je stavio katanac, od njih naplatio više hiljada evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari